De Skoda Rapid is het instapmodel in het gamma van het Tsjechische merk. Niet echt een verkoopstopper maar wel een handige compacte berline of hatchback met break-allures. Voor 2017 herpositioneren deze modellen zich in het B-segment met vooral een upgrade van hun technische uitrusting. Meteen werd ook de snuit lichtjes hertekend en zorgt dat samen met de led-verlichting voor een veel moderner voorkomen. Verder vallen ook de nieuwe velgen op.

Aan boord zijn geen grote wijzigingen te noteren, buiten een uitbreiding van de connectiviteit. Onder de motorkap blijven de bekende krachtbronnen behouden en komt er een interessante nieuwkomer bij: de 1.0 TSI driecilinder op benzine in versies met 95 en 110 pk. Deze krachtbron die de 1.2 TSI vervangt, is vrij pittig en vooral fiscaal interessant omwille van zijn geringe cilinderinhoud. Meer details van de vernieuwde Skoda Rapid en Rapid Spaceback volgen op 7 maart bij de onthulling van deze modellen op het Salon van Genève. (Belga)

De Skoda Rapid is het instapmodel in het gamma van het Tsjechische merk. Niet echt een verkoopstopper maar wel een handige compacte berline of hatchback met break-allures. Voor 2017 herpositioneren deze modellen zich in het B-segment met vooral een upgrade van hun technische uitrusting. Meteen werd ook de snuit lichtjes hertekend en zorgt dat samen met de led-verlichting voor een veel moderner voorkomen. Verder vallen ook de nieuwe velgen op.Aan boord zijn geen grote wijzigingen te noteren, buiten een uitbreiding van de connectiviteit. Onder de motorkap blijven de bekende krachtbronnen behouden en komt er een interessante nieuwkomer bij: de 1.0 TSI driecilinder op benzine in versies met 95 en 110 pk. Deze krachtbron die de 1.2 TSI vervangt, is vrij pittig en vooral fiscaal interessant omwille van zijn geringe cilinderinhoud. Meer details van de vernieuwde Skoda Rapid en Rapid Spaceback volgen op 7 maart bij de onthulling van deze modellen op het Salon van Genève. (Belga)