Onder de motorkap van de Fabia en de Fabia Combi vervangt de 1.0 TSI driecilinder de vertrouwde 1,2 liter viercilinder. Deze kleine krachtbron produceert 95 pk of 110 pk. Deze downsizing is niet alleen fiscaal interessant maar levert ook een zeer gunstig verbruik op, dat 6% lager uitvalt tegenover de vorige modellen. Bovendien functioneert de Fabia 1.0 TSI erg soepel en vlot. En aangezien dit blok ook lichter uitvalt , draagt het bij tot een preciezer en dynamischer rijgedrag van deze kleine Skoda.

De versie met 95 pk rijdt al zeer vlot met een sprint van 0 tot 100 km/u in 10,6 seconden en een topsnelheid van 185 km/u. Naast de standaard manuele versnellingsbak, is er ook een DSG met 7 verhoudingen en een dubbele koppeling verkrijgbaar die nog vinniger en comfortabeler functioneert. Tenslotte is de nieuwe Fabia 1.0 TSI standaard of optioneel uitgerust met een resem veiligheidssystemen, die vaak enkel in een hogere klassen te vinden zijn.(Belga)

Onder de motorkap van de Fabia en de Fabia Combi vervangt de 1.0 TSI driecilinder de vertrouwde 1,2 liter viercilinder. Deze kleine krachtbron produceert 95 pk of 110 pk. Deze downsizing is niet alleen fiscaal interessant maar levert ook een zeer gunstig verbruik op, dat 6% lager uitvalt tegenover de vorige modellen. Bovendien functioneert de Fabia 1.0 TSI erg soepel en vlot. En aangezien dit blok ook lichter uitvalt , draagt het bij tot een preciezer en dynamischer rijgedrag van deze kleine Skoda.De versie met 95 pk rijdt al zeer vlot met een sprint van 0 tot 100 km/u in 10,6 seconden en een topsnelheid van 185 km/u. Naast de standaard manuele versnellingsbak, is er ook een DSG met 7 verhoudingen en een dubbele koppeling verkrijgbaar die nog vinniger en comfortabeler functioneert. Tenslotte is de nieuwe Fabia 1.0 TSI standaard of optioneel uitgerust met een resem veiligheidssystemen, die vaak enkel in een hogere klassen te vinden zijn.(Belga)