Het huwelijk tussen de Tsjechische autoconstructeur Skoda en de de Volkswagen Groep werd op 16 april 1991 voltrokken. Het liet Skoda toe te evolueren van een lokaal merk naar een algemene constructeur die wereldwijd present is en een gestage groei kende. Deze verjaardag werd gevierd in het Forum Laurin & Klement in het Skoda Museum, in de historische bakermat van het merk in Mlada Boleslav, nabij Praag, in het bijzijn van de Tsjechische premier Bohuslav Sobotka, de grote baas van Volkswagen Matthias Müller en de CEO van Skoda Bernard Maier.

De evolutie van Skoda binnen de Volkswagen Groep werd een echte success story. Begin jaren '90 produceerde Skoda ongeveer 170.000 auto's per jaar. Voornamelijk de Favorit, de eerste voortrekker van het merk, die snel zou evolueren in de Felicia met reeds een VW-motor onder de kap. In 2015 liep de totale productie van Skoda op tot 1.055.000 voertuigen, wat goed was voor ongeveer 8% van de Tsjechische export.(Belga)

Het huwelijk tussen de Tsjechische autoconstructeur Skoda en de de Volkswagen Groep werd op 16 april 1991 voltrokken. Het liet Skoda toe te evolueren van een lokaal merk naar een algemene constructeur die wereldwijd present is en een gestage groei kende. Deze verjaardag werd gevierd in het Forum Laurin & Klement in het Skoda Museum, in de historische bakermat van het merk in Mlada Boleslav, nabij Praag, in het bijzijn van de Tsjechische premier Bohuslav Sobotka, de grote baas van Volkswagen Matthias Müller en de CEO van Skoda Bernard Maier.De evolutie van Skoda binnen de Volkswagen Groep werd een echte success story. Begin jaren '90 produceerde Skoda ongeveer 170.000 auto's per jaar. Voornamelijk de Favorit, de eerste voortrekker van het merk, die snel zou evolueren in de Felicia met reeds een VW-motor onder de kap. In 2015 liep de totale productie van Skoda op tot 1.055.000 voertuigen, wat goed was voor ongeveer 8% van de Tsjechische export.(Belga)