Skoda bouwt compacte SUV voor Chinese markt

19/04/18 om 15:14 - Bijgewerkt om 15:15

Bron: Belga

De Tsjechische constructeur Skoda toont de eerste schetsen van een stads-SUV die op maat van de Chinese consument wordt ontwikkeld. Na de grote Kodiaq en de midsize Karoq is dit het derde SUV-model dat Skoda op de Chinese markt zal lanceren.

Skoda bouwt compacte SUV voor Chinese markt

Skoda bouwt compacte SUV voor Chinese markt © BELGA

Het nieuwe model zal te zien zijn op de Beijing Motor Show en te oordelen aan deze eerste schets sluit het design perfect aan bij dat van de overige SUV-modellen van het merk. Vooral de hoge gordellijn, de brede spatborden en het imposante radiatorrooster maken het verschil. Skoda kleeft voorlopig nog geen naam op dit derde SUV-model, en geeft aan dat dit model enkel in China op de markt zal komen.

Toch is het niet denkbeeldig dat deze compacte SUV ook in Europa zal worden verkocht. De overige merken zoals VW en Seat hebben immers ook gamma van drie SUV-modellen, waaronder een vergelijkbaar compact model. Voor Skoda zijn SUV-modellen en de uitbouw van alternatieve aandrijvingen de manier om verder te kunnen groeien. Op dit ogenblik zijn de bestaande SUV-modellen al goed voor 30% van de omzet van het merk.(Belga)

Onze partners