Securail rijdt met Tucson

06/06/18 om 08:05 - Bijgewerkt om 08:06

Bron: Belga

Hyundai levert een speciaal aangepaste Tucson 4WD aan Securail, het bedrijf dat instaat voor de beveiliging van het Belgische spoorwegnet.

Securail rijdt met Tucson

Securail rijdt met Tucson © BELGA

Securail is onder de NMBS-vleugels de dienst die verantwoordelijk is voor preventie en veiligheidsinterventies op en rond het Belgische spoorwegnet. Al sinds 2004, bij de lancering van de eerste generatie Tucson, doet Securail beroep op de polyvalente SUV van Hyundai. Recent plaatste Securail een nieuwe bestelling van 17 wagens waarvan de levering zopas plaatsvond.

Als basis koos Securail voor de Tucson 2.0 CRDi met vierwielaandrijving en automatische versnellingsbak. Bij dagelijkse interventies van de mobiele teams komt het voertuig regelmatig naast de gebaande paden terecht, waarbij geen enkel type ondergrond een obstakel mag vormen voor de patrouille. Uiteraard werd ook de nodige signalisatie voorzien met een nieuwe, lage LED-lichtbalk op het dak met een ingebouwd omgevingslicht en extra knipperlichten vooraan en achteraan.

Verder zit de sirene van de Tucson voortaan onder de motorkap, zodat bij prioritaire interventies minder geluid binnendringt in het interieur. Bovendien kan de sirene heel snel en intuïtief ingeschakeld worden. Binnenin werd ook nog specifieke bijkomende uitrusting voorzien zoals een flexibel leeslampje, speciale vuilbestendige zetelhoezen, rubberen tapijten en twee grote zaklampen die permanent worden opgeladen.(Belga)

Onze partners