De constructeur doet een beroep op iedereen om deel te nemen aan een soort wedstrijd waarin men een naam moet bedenken voor de volgende Seat-model. Het gaat om een groot SUV-model dat boven de Ateca zal worden gepositioneerd. Deze avontuurlijke SUV biedt zeven zitplaatsen en het wordt de derde telg in het SUV-gamma ven de Spaanse constructeur. Creatieve geesten kunnen hun favoriete naam nog tot 22 juni op de website www.seat.com/seekingname posten.

De naam moet verwijzen naar een Spaanse stad, want ook de overige Seat-modellen vonden hier de nodige inspiratie voor hun benaming. Bovendien moet de naam bij de waarden van het merk en de eigenschappen van het model passen. Experts van het merk zullen vervolgens een selectie maken van de ingezonden namen. Die selectie zal vervolgens aan diverse doelgroepen worden voorgelegd en uiteindelijk zal men drie benamingen weerhouden die op het salon van Frankfurt zullen worden onthuld. In de laatste fase (van 12 tot 25 september) zal het publiek kunnen kiezen uit de mogelijkheden door op zijn of haar favoriete naam te stemmen. Die uiteindelijke winnende benaming zal op 15 oktober wereldkundig worden gemaakt. Sinds 1982 heeft Seat reeds 13 maal één van de modellen naar een Spaanse stad genoemd.(Belga)

De constructeur doet een beroep op iedereen om deel te nemen aan een soort wedstrijd waarin men een naam moet bedenken voor de volgende Seat-model. Het gaat om een groot SUV-model dat boven de Ateca zal worden gepositioneerd. Deze avontuurlijke SUV biedt zeven zitplaatsen en het wordt de derde telg in het SUV-gamma ven de Spaanse constructeur. Creatieve geesten kunnen hun favoriete naam nog tot 22 juni op de website www.seat.com/seekingname posten.De naam moet verwijzen naar een Spaanse stad, want ook de overige Seat-modellen vonden hier de nodige inspiratie voor hun benaming. Bovendien moet de naam bij de waarden van het merk en de eigenschappen van het model passen. Experts van het merk zullen vervolgens een selectie maken van de ingezonden namen. Die selectie zal vervolgens aan diverse doelgroepen worden voorgelegd en uiteindelijk zal men drie benamingen weerhouden die op het salon van Frankfurt zullen worden onthuld. In de laatste fase (van 12 tot 25 september) zal het publiek kunnen kiezen uit de mogelijkheden door op zijn of haar favoriete naam te stemmen. Die uiteindelijke winnende benaming zal op 15 oktober wereldkundig worden gemaakt. Sinds 1982 heeft Seat reeds 13 maal één van de modellen naar een Spaanse stad genoemd.(Belga)