Seat zet in op slimme mobiliteit

Seat zet in op slimme mobiliteit © BELGA

De Spaanse VW-dochter Seat kan zich de jongste tijd steeds beter profileren als merk binnen de grote Volkswagen groep. Eerder gaf de constructeur aan dat het zich zou specialiseren op vlak van CNG-aandrijvingen en vandaag toont het merk op het Smart City Expo World Congress dat het ook plannen heeft op vlak van multimodale mobiliteit.

De constructeur toont er oplossingen die werden uitgewerkt in het Metropolis:Lab Barcelona waar Seat nieuwe mobiliteitsmodi ontwikkelt. Zo werken ze aan een bus-on-demand systeem met een deelvoertuig. Verder is er ook de eXS te zien. Dat is een oplossing om vanaf de parkeerplaats (waar men de auto achterlaat) de laatste kilometers af te leggen tot op de bestemming.

Het gaat om een elektrisch aangedreven autoped die in samenwerking met Segway werd ontwikkeld. Het tuigje haalt een topsnelheid van 25 km/u en komt – afhankelijk van de rijdomstandigheden – tot 45 km ver met één batterijlading. De eXS zal via Seat-dealers worden verkocht en komt in 2019 op de markt. Klanten zullen ?599 betalen voor de eXS, die overigens perfect in de koffer van een Seat past.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content