Seat-studenten maken een elektrische gocart

13/07/18 om 15:15 - Bijgewerkt om 15:17

Bron: Belga

Een team van studenten van de Seat-opleidingsschool in Spanje ontwikkelde een snelle elektrische gocart.

De studenten ontwierpen, ontwikkelden en bouwden een elektrische kart die recent bekroond werd in de categorie Industrie. Deze prijs voor tweedegraadsstudenten wordt uitgereikt door FP Emprèn, een organisatie die beroepsscholen in en om Barcelona bekroont. Bovendien nam het team het voorbije weekend deel aan de Kart Academy waar het de tweede plaats op het podium wist te bemachtigen.

De prijs in de categorie 'Industrie' bekroont tweedegraadsstudenten voor de creatie - onder begeleiding - van een elektrische kart. De deelnemende studenten zitten allemaal in hun tweede jaar van de opleidingscyclus tot onderhoudstechnicus voor machines en elektromechanische toestellen.

De gedegenheid van deze elektrische kart werd alvast bewezen tijdens de Kart Academy van het voorbije weekend. Daarin eindigde het team tweede in de eindrangschikking. Het wist de aandrijvingsproblemen die het kende tijdens de uithoudingsrace immers te compenseren met zijn prestaties in de andere onderdelen.

Volgens Laura Carnicero, die bij Seat verantwoordelijk is voor opleiding en aan het hoofd staat van de opleidingsschool "bewijst het succes van deze elektrische kart dat de school zijn leerlingen de nodige technologische vaardigheden aanleert voor de automobielindustrie van morgen". "De school stimuleert de studenten om uit te groeien tot ondernemende en competitieve professionals."

Het project werd geleid door drie studenten, maar was gestoeld op de samenwerking tussen de studenten die de eerder ontworpen onderdelen in de Seat-fabrieken mochten produceren.(Belga)