Automobili Pininfarina maakte bekend een contract van 80 miljoen euro met Rimac te hebben getekend voor de levering van de technologie met betrekking tot elektromotoren. Deze deal betekent een belangrijke stap voor beide partijen. Automobili Pininfarina kan zich aan een innovatieve technologische partner op dit vlak linken. En Rimac heeft zijn eerste grote opdracht binnen voor de levering van een compleet elektrisch aandrijfsysteem aan een grote naam uit de autoindustrie.

Rimac zal aan Automobili Pininfarina de nodige knowhow, software en materiaal leveren voor de productie van batterijen en aandrijvingen in het kader van de ontwikkeling van de elektrische supercar, FPO. Rimac is bekend als constructeur van kleine reeksen van prestatiegerichte wagens. Maar om toekomstgericht te kunnen werken heeft het bedrijf enkele gereputeerde klanten nodig die gebruik maken van zijn producten.

Voorheen behoorden Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault en Cupra reeds tot de portfolio van Rimac en nu komt daar dus ook Automobili Pininfarina bij. Tegenwoordig behoort Automobili Pininfarina tot de Mahindra Groep en kreeg in april 2018 de missie een luxueuze elektrische hypercar te ontwikkelen. De eerste wagen van het autonome merk Pininfarina, die voorlopig de codenaam FP0 draagt, zal in de loop van 2019 onthuld worden.(Belga)