De Rimac C-Two wordt zonder twijfel een van de snelste elektrische hypercars ter wereld. De vier elektromotoren leveren samen 1.914 pk en een ogenblikkelijk koppel van 2300 Nm, waarmee de sprint van 0 tot 100 km/u in 1,85 seconden lukt en de kaap van 300 km/u na slechts 11,8 seconden wordt bereikt. De batterijen hebben een capaciteit van 120 kWh en laten een rijbereik van 550 km toe in de WLTP-cyclus.

De ontwikkeling van de C-Two is stilaan rond, zodat de eerste exemplaren in principe tegen 2020 de openbare weg op kunnen. De wagen die Rimac onlangs toonde op het Autosalon van Genève geeft al een goed idee hoe het finale model er zal uitzien. De C-Two maakt gebruik van een monocoque uit koolstofvezel, die meteen de grootste structuur uit dat materiaal vervaardigd in de autoindustrie is. Het batterijpakket maakt er integraal deel van uit en draagt zo bij tot de uitzonderlijke stijfheid van het chassis. Ook de voor- en achterophanging zijn direct op de monocoque bevestigd.

De C-Two zal in een beperkte reeks geproduceerd worden en dient eveneens als uitstalraam voor Rimac, dat ook leverancier is van batterijen, transmissies en software voor tal van klanten in de autoindustrie.(Belga)

De Rimac C-Two wordt zonder twijfel een van de snelste elektrische hypercars ter wereld. De vier elektromotoren leveren samen 1.914 pk en een ogenblikkelijk koppel van 2300 Nm, waarmee de sprint van 0 tot 100 km/u in 1,85 seconden lukt en de kaap van 300 km/u na slechts 11,8 seconden wordt bereikt. De batterijen hebben een capaciteit van 120 kWh en laten een rijbereik van 550 km toe in de WLTP-cyclus.De ontwikkeling van de C-Two is stilaan rond, zodat de eerste exemplaren in principe tegen 2020 de openbare weg op kunnen. De wagen die Rimac onlangs toonde op het Autosalon van Genève geeft al een goed idee hoe het finale model er zal uitzien. De C-Two maakt gebruik van een monocoque uit koolstofvezel, die meteen de grootste structuur uit dat materiaal vervaardigd in de autoindustrie is. Het batterijpakket maakt er integraal deel van uit en draagt zo bij tot de uitzonderlijke stijfheid van het chassis. Ook de voor- en achterophanging zijn direct op de monocoque bevestigd.De C-Two zal in een beperkte reeks geproduceerd worden en dient eveneens als uitstalraam voor Rimac, dat ook leverancier is van batterijen, transmissies en software voor tal van klanten in de autoindustrie.(Belga)