Rezvani bouwt ruige SUV

03/10/17 om 12:43 - Bijgewerkt om 12:44

Bron: Belga

Wie een originele en opvallende SUV zoekt, moet zeker zijn licht opsteken bij de artisanale Amerikaanse constructeur Rezvani. Die brengt binnenkort een SUV op de markt die zelfs gepantserd kan worden.

Rezvani bouwt ruige SUV

Rezvani bouwt ruige SUV © BELGA

Amerikanen houden van stoere wagens met een opvallend koetswerk en een flinke portie pk's onder de motorkap. Dat geldt zowel voor sportwagens als terreinwagens. Zeker de kleinere constructeurs laten graag hun fantasie de vrije loop met vaak buitengewone creaties tot gevolg. Dat geldt ook voor de nieuwe SUV van Rezvani die nog dit jaar op de markt zou komen.

Hoewel de lancering nakend is, stuurde Rezvani nog slechts enkele teasers de wereld in. Die laten samen met de voorlopige specificaties vermoeden dat het wel een heel ruige SUV zal worden, zowel wat het design als de aangewende technologie betreft. Onder het indrukwekkende koetswerk schuilt namelijk een ladderchassis dat super stevig is en een grote bodemvrijheid biedt om overal door te kunnen ploegen.

Daarbij kunnen de nodige pk's uiteraard een handje toesteken: er is keuze uit een 3,5 liter V6 met 285 pk of een 6,4 liter V8 met 500 pk, in afwachting van een nog krachtigere topversie die in 2018 wordt verwacht. In navolging van de bekende Hummer, heeft blijkbaar ook Rezvani militaire ambities aangezien er een bepantsering en warmtegevoelige camera's op de optielijst staan. De nieuwe SUV van Rezvani is een vierdeurs die plaats biedt aan vijf personen, en kan nu reeds besteld worden.(Belga)

Onze partners