Renault ontwikkelt nieuwe benzinemotor samen met Mercedes

08/12/17 om 16:00 - Bijgewerkt om 16:01

Bron: Belga

Renault lanceert een nieuwe benzinemotor, die ontstond uit een samenwerking tussen de Alliantie en de Daimler Groep. Deze 1.3 liter is beschikbaar in drie vermogensniveaus.

Renault ontwikkelt nieuwe benzinemotor samen met Mercedes

Renault ontwikkelt nieuwe benzinemotor samen met Mercedes © BELGA

Deze nieuwe krachtbron beleeft zijn primeur in de Scenic en de Grand Scenic, met drie vermogensniveaus: de Energy TCe 115 enkel handgeschakeld, en de Energy TCe 140 en de Energy TCe 160 met zowel een manuele als een automatische transmissie. In de loop van 2018 duikt hij geleidelijk op in de rest van het gamma.

Om aan de recentste emissienormen te voldoen integreert dit blok tal van innovaties die de voorbije jaren binnen de Alliantie werden ontwikkeld. Zo is er de "Bore Spray Coating", een techniek voor de behandeling van het cilinderoppervlak die reeds in de motor van de befaamde Nissan GT-R werd gebruikt! Die verbetert de efficiëntie en beperkt de wrijving, terwijl de thermische geleiding wordt geoptimaliseerd.

Daarnaast werd de druk van de directe benzine-injectie opgevoerd tot 250 bar en verfijnt de "Dual Variable Timing Camshaft" technologie de kleppensturing. Deze nieuwe benzinemotor van Renault wordt geproduceerd in de fabriek in het Spaanse Valladolid. De Scenic kan reeds met deze motoren besteld worden voor een levering in half januari 2018. (Belga)

Onze partners