Ook Renault zet zijn offensief van elektrische wagens verder. Zo wordt op het Autosalon van Shanghai, dat later deze maand plaatsvindt, een nieuw elektrisch model voorgesteld: K-ZE. Dit wordt een wereldauto, die zijn debuut maakt op de Chinese markt maar later wellicht ook in onze contreien zal opduiken.

Het eerder getoonde studiemodel was gebaseerd op de Kwid concept car. Onder de leuke en sportieve verpakking schuilt een degelijke elektrische aandrijving die een rijbereik van ongeveer 250 kilometer moet garanderen. Ruim voldoende voor een gebruik in de periferie waarvoor deze compacte SUV werd ontworpen.

De K-ZE zal weldra in China geproduceerd worden door e-GT New Energy Automotive, een joint venture tussen Dongfeng Motor Group en Renault, die specifiek werd gevormd om betaalbare elektrische modellen voor de Chinese markt te ontwikkelen. Maar uiteraard kan de Renault K-ZE in een later stadium ook op andere markten verschijnen. Meer nieuws volgt na de officiële onthulling van de K-ZE op 16 april in Shanghai.(Belga)

Ook Renault zet zijn offensief van elektrische wagens verder. Zo wordt op het Autosalon van Shanghai, dat later deze maand plaatsvindt, een nieuw elektrisch model voorgesteld: K-ZE. Dit wordt een wereldauto, die zijn debuut maakt op de Chinese markt maar later wellicht ook in onze contreien zal opduiken.Het eerder getoonde studiemodel was gebaseerd op de Kwid concept car. Onder de leuke en sportieve verpakking schuilt een degelijke elektrische aandrijving die een rijbereik van ongeveer 250 kilometer moet garanderen. Ruim voldoende voor een gebruik in de periferie waarvoor deze compacte SUV werd ontworpen.De K-ZE zal weldra in China geproduceerd worden door e-GT New Energy Automotive, een joint venture tussen Dongfeng Motor Group en Renault, die specifiek werd gevormd om betaalbare elektrische modellen voor de Chinese markt te ontwikkelen. Maar uiteraard kan de Renault K-ZE in een later stadium ook op andere markten verschijnen. Meer nieuws volgt na de officiële onthulling van de K-ZE op 16 april in Shanghai.(Belga)