Bovendien lanceert de Renault-Nissan alliantie nieuwe connectiviteitsmogelijkheden zodat bestuurders makkelijker toegang hebben tot hun professionele activiteiten, ontspanning en sociale media. Bedoeling is om een dubbel objectief te behalen "zero emissions-zero fatalities". Dit engagement werd aangekondigd door Carlos Ghosn, voorzitter van de alliantie in het R&D-centrum van Renault-Nissan in Silicon Valley. "We willen vooral auto's ontwikkelen met systemen die autonoom rijden mogelijk die voor het grote publiek bereikbaar zijn. Bovendien moet de connectiviteit bruikbaar zijn op drie continenten", voegde hij er aan toe.

Autonoom rijden moet vooral menselijke fouten beperken die aan de basis liggen van 90 % van de dodelijke ongevallen. De eerste auto's die de alliantie met deze technologie zal lanceren, zullen slechts tot op zekere hoogte autonoom rijden. Ze kunnen bijvoorbeeld hun voorganger volgen in de file. Dat moet al vanaf 2015 mogelijk zijn. Deze auto's kunnen de wagen binnen een rijstrook besturen en kunnen dat doen in de file of op de snelweg. Vanaf 2018 komt er ook de mogelijkheid dat wagens gevaren kunnen inschatten en autonoom van rijstrook kunnen wisselen. Vanaf 2020 moet een wagen in staat zijn om een kruispunt over te steken. Auto's kunnen dan kruispunten in een stadsomgeving leren inschatten zonder tussenkomst van de bestuurder. (Belga)

Bovendien lanceert de Renault-Nissan alliantie nieuwe connectiviteitsmogelijkheden zodat bestuurders makkelijker toegang hebben tot hun professionele activiteiten, ontspanning en sociale media. Bedoeling is om een dubbel objectief te behalen "zero emissions-zero fatalities". Dit engagement werd aangekondigd door Carlos Ghosn, voorzitter van de alliantie in het R&D-centrum van Renault-Nissan in Silicon Valley. "We willen vooral auto's ontwikkelen met systemen die autonoom rijden mogelijk die voor het grote publiek bereikbaar zijn. Bovendien moet de connectiviteit bruikbaar zijn op drie continenten", voegde hij er aan toe. Autonoom rijden moet vooral menselijke fouten beperken die aan de basis liggen van 90 % van de dodelijke ongevallen. De eerste auto's die de alliantie met deze technologie zal lanceren, zullen slechts tot op zekere hoogte autonoom rijden. Ze kunnen bijvoorbeeld hun voorganger volgen in de file. Dat moet al vanaf 2015 mogelijk zijn. Deze auto's kunnen de wagen binnen een rijstrook besturen en kunnen dat doen in de file of op de snelweg. Vanaf 2018 komt er ook de mogelijkheid dat wagens gevaren kunnen inschatten en autonoom van rijstrook kunnen wisselen. Vanaf 2020 moet een wagen in staat zijn om een kruispunt over te steken. Auto's kunnen dan kruispunten in een stadsomgeving leren inschatten zonder tussenkomst van de bestuurder. (Belga)