De grote troef van monovolumes is natuurlijk de functionaliteit en de modulariteit, en ook op dat vlak overtuigt de nieuwe Renault Scenic als geen ander. In het interieur brengt de verschuifbare middenconsole ofwel een cockpitgevoel ofwel een eerder familiale omgeving die het contact met de andere inzittenden bevordert. De achterstoelen zijn eveneens verschuifbaar en hun rugleuning is handig neer te klappen met een eenvoudige druk op een knop.

Voor het infotainment aan boord maakt de Scenic gebruik van het R-Link 2 systeem met 8,7" scherm dat recent ook al in andere Renault-modellen opdook. Verder maakte Renault werk van het design van zijn compacte monovolume met strakkere trekken, gewaagde kleuren (wellicht zelfs met tweekleurige uitvoeringen), grotere velgen, enz. Voor de aandrijving maakt de Scenic gebruik van het gekende motorenpalet van de Megane-familie met 6 diesels en 2 benzinekrachtbronnen. Daarnaast circuleren er ook nog geruchten over een gloednieuwe hybride op basis van de dCi 110 (diesel) die de hulp krijgt van een kleine elektrische motor. Kortom, de Renault Scenic heeft de ambitie weer een topper in zijn segment te worden, waar de concurrentie nochtans erg sterk is met geduchte nieuwkomers als de BMW 2 Active Tourer.(Belga)

De grote troef van monovolumes is natuurlijk de functionaliteit en de modulariteit, en ook op dat vlak overtuigt de nieuwe Renault Scenic als geen ander. In het interieur brengt de verschuifbare middenconsole ofwel een cockpitgevoel ofwel een eerder familiale omgeving die het contact met de andere inzittenden bevordert. De achterstoelen zijn eveneens verschuifbaar en hun rugleuning is handig neer te klappen met een eenvoudige druk op een knop.Voor het infotainment aan boord maakt de Scenic gebruik van het R-Link 2 systeem met 8,7" scherm dat recent ook al in andere Renault-modellen opdook. Verder maakte Renault werk van het design van zijn compacte monovolume met strakkere trekken, gewaagde kleuren (wellicht zelfs met tweekleurige uitvoeringen), grotere velgen, enz. Voor de aandrijving maakt de Scenic gebruik van het gekende motorenpalet van de Megane-familie met 6 diesels en 2 benzinekrachtbronnen. Daarnaast circuleren er ook nog geruchten over een gloednieuwe hybride op basis van de dCi 110 (diesel) die de hulp krijgt van een kleine elektrische motor. Kortom, de Renault Scenic heeft de ambitie weer een topper in zijn segment te worden, waar de concurrentie nochtans erg sterk is met geduchte nieuwkomers als de BMW 2 Active Tourer.(Belga)