Deze ommekeer komt niet als een verrassing, want zelfontbranders moeten aan steeds strengere normen voldoen, waardoor de technologie duurder wordt. Langs de andere kant komen er ook steeds meer steden waar dieselwagens - zelfs de nieuwste, schoonste modellen - resoluut worden gebannen.

Hoewel Renault een pioniersrol speelt met een Z.E.-gamma dat volledig elektrisch wordt aangedreven, is dit (nog) niet de oplossing voor heel wat automobilisten die ofwel grote autonomie wensen, ofwel aangewezen zijn op klassieke tankinfrastructuur. Daarom zal Renault vanaf 2020 het hele gamma stapsgewijs uitrusten met hybride en plug-in hybride technologie op basis van benzinemotoren die worden gecombineerd met elektrische aandrijving.

De compacte Clio zal bijvoorbeeld een hybridemotorisatie krijgen, daar waar de grotere Mégane en de Captur over plug-in technologie zullen beschikken. Enkel in de grotere modellen - waar weinig (betaalbare) alternatieven bestaan - zullen dieselmotoren behouden blijven.(Belga)

Deze ommekeer komt niet als een verrassing, want zelfontbranders moeten aan steeds strengere normen voldoen, waardoor de technologie duurder wordt. Langs de andere kant komen er ook steeds meer steden waar dieselwagens - zelfs de nieuwste, schoonste modellen - resoluut worden gebannen. Hoewel Renault een pioniersrol speelt met een Z.E.-gamma dat volledig elektrisch wordt aangedreven, is dit (nog) niet de oplossing voor heel wat automobilisten die ofwel grote autonomie wensen, ofwel aangewezen zijn op klassieke tankinfrastructuur. Daarom zal Renault vanaf 2020 het hele gamma stapsgewijs uitrusten met hybride en plug-in hybride technologie op basis van benzinemotoren die worden gecombineerd met elektrische aandrijving.De compacte Clio zal bijvoorbeeld een hybridemotorisatie krijgen, daar waar de grotere Mégane en de Captur over plug-in technologie zullen beschikken. Enkel in de grotere modellen - waar weinig (betaalbare) alternatieven bestaan - zullen dieselmotoren behouden blijven.(Belga)