Renault-groep wordt partner van Neoline

30/11/18 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:49

Bron: Belga

De Renault-groep is zopas een samenwerking aangegaan met Neoline. Deze firma is ontwerper en uitbater van cargo zeilschepen. Het is de bedoeling om deze nieuwe transportmethode op zee uit te testen en op die manier de CO2-voetafdruk van het transport te drukken.

Renault-groep wordt partner van Neoline

Renault-groep wordt partner van Neoline © BELGA

Dit project past in de ecologische strategie van de groep die de CO2-emissie tussen 2010 en 2022 met een kwart wil drukken. De emissie in de "supply chain" moet ook met 6 procent dalen ten opzichte van 2016. In die zin werkt men aan een beloftevolle toekomst met de bouw van twee cargoschepen met windaandrijving. De schepen moeten klaar zijn tegen 2020 en zullen geen broeikasgassen uitstoten tijdens hun trans-Atlantische routes van Saint-Nazaire, de oostkust van de Verenigde Staten en Saint-Pierre-et-Miquelon.

Op die manier wil men een oplossing bieden overzees transport dat tegemoetkomt aan de nieuwste uitdagingen op vlak van milieu. Daarom ontwikkelt Neoline zeilvrachtmogelijkheden op industriële schaal. Het bedrijf ontwierp een commerciële vrachtschip waarmee men de CO2-emissie tot 90% kan verminderen in vergelijking met een conventioneel vrachtschip dat op dezelfde route vaart. Het schip zal de wind gebruiken als voornaamste aandrijving en zal een economisch rendabele snelheid halen met een optimale energiemix.

Het testschip is 136 meter lang en heeft een zeiloppervlak van 4.200 vierkante meter. Men combineert innovatieve technische oplossingen uit het zeetransport, met technologie uit de zeilsport.(Belga)

Onze partners