De Alliantie en Microsoft hebben samen één en ander ontwikkeld en deze nieuwe Cloud-technologie zal voor de nodige connectiviteit zorgen in de voertuigen. Het systeem maakt gebruik van Kunstmatige Intelligentie (KI) en past ook 'Internet of Things'- technologie toe van Microsoft Azure.

Azure biedt de Alliantie een wereldwijd platform voor het verzamelen, beheren en analyseren van zeer grote hoeveelheden data die de geconnecteerde voertuigen uitwisselen om intelligente diensten te leveren. De eerste voertuigen die over deze Intelligent Cloud Alliance technologie zullen beschikken, zijn de nieuwe Renault Clio en enkele versies van de Nissan Leaf, die in Japan en Europa op de markt worden gebracht. Dit worden ook de eerste voertuigen met deze Microsoft-technologie die op grote schaal aan klanten zullen worden geleverd.

Modellen die met de Intelligent Cloud Alliance zijn uitgerust, hebben permanente internettoegang en dat biedt mogelijkheden voor diagnose op afstand, gebruik van software, firmware-updates en toegang tot infotainmentdiensten. In de toekomst zou de Intelligent Cloud Alliance in staat moeten zijn om voertuigen van de Alliantie te linken aan de infrastructuur van smart cities. De ontwikkeling daarvan loopt en men kijkt wat dat betreft ook uit naar bijkomende potentiële partners.(Belga)

De Alliantie en Microsoft hebben samen één en ander ontwikkeld en deze nieuwe Cloud-technologie zal voor de nodige connectiviteit zorgen in de voertuigen. Het systeem maakt gebruik van Kunstmatige Intelligentie (KI) en past ook 'Internet of Things'- technologie toe van Microsoft Azure.Azure biedt de Alliantie een wereldwijd platform voor het verzamelen, beheren en analyseren van zeer grote hoeveelheden data die de geconnecteerde voertuigen uitwisselen om intelligente diensten te leveren. De eerste voertuigen die over deze Intelligent Cloud Alliance technologie zullen beschikken, zijn de nieuwe Renault Clio en enkele versies van de Nissan Leaf, die in Japan en Europa op de markt worden gebracht. Dit worden ook de eerste voertuigen met deze Microsoft-technologie die op grote schaal aan klanten zullen worden geleverd.Modellen die met de Intelligent Cloud Alliance zijn uitgerust, hebben permanente internettoegang en dat biedt mogelijkheden voor diagnose op afstand, gebruik van software, firmware-updates en toegang tot infotainmentdiensten. In de toekomst zou de Intelligent Cloud Alliance in staat moeten zijn om voertuigen van de Alliantie te linken aan de infrastructuur van smart cities. De ontwikkeling daarvan loopt en men kijkt wat dat betreft ook uit naar bijkomende potentiële partners.(Belga)