Het was ooit anders want destijds bouwde Kia wagens die nauwelijks opvielen in het straatbeeld. Bij Kia Motors Belgium stelt men in de marktanalyses vast dat het designaspect belangrijker wordt dan de 7 jaar garantie bij aankoopmotivatie. De inspanningen op vlak van design werden beloond met liefst twee Red Dot Awards.

De twee jongste modellen van de constructeur (Sportage en Optima) vielen in de prijzen. Een panel van onafhankelijke juryleden gaf de Kia Optima de "Best of the Best" prijs. Dat is de hoogste onderscheiding en enkel de producten met het beste design per categorie komen in aanmerking voor deze onderscheiding. Zowel de Optima als de Sportage (de best verkopende Kia in Europa die eerder dit jaar wereldwijd werd gecommercialiseerd) moesten hun vorige Red Dot prijs verdedigen. De vorige generatie van de twee modellen sleepte deze prijs al eerder in de wacht in 2011. Kia ontving in 2009 voor het eerst een prijs in deze competitie met de eerste generatie van de Soul. In de loop der jaren verzamelde Kia al 15 Red Dot Awards. Vanaf dit jaar viel elk Kia-model al eens in de prijzen.(Belga)

Het was ooit anders want destijds bouwde Kia wagens die nauwelijks opvielen in het straatbeeld. Bij Kia Motors Belgium stelt men in de marktanalyses vast dat het designaspect belangrijker wordt dan de 7 jaar garantie bij aankoopmotivatie. De inspanningen op vlak van design werden beloond met liefst twee Red Dot Awards. De twee jongste modellen van de constructeur (Sportage en Optima) vielen in de prijzen. Een panel van onafhankelijke juryleden gaf de Kia Optima de "Best of the Best" prijs. Dat is de hoogste onderscheiding en enkel de producten met het beste design per categorie komen in aanmerking voor deze onderscheiding. Zowel de Optima als de Sportage (de best verkopende Kia in Europa die eerder dit jaar wereldwijd werd gecommercialiseerd) moesten hun vorige Red Dot prijs verdedigen. De vorige generatie van de twee modellen sleepte deze prijs al eerder in de wacht in 2011. Kia ontving in 2009 voor het eerst een prijs in deze competitie met de eerste generatie van de Soul. In de loop der jaren verzamelde Kia al 15 Red Dot Awards. Vanaf dit jaar viel elk Kia-model al eens in de prijzen.(Belga)