Seat sloot het jaar 2016 af met een exploitatiewinst van 143 miljoen euro en een winst na belasting van 232 miljoen euro. Het is de eerste keer sinds 2007 dat het Spaanse VW-merk een jaar beëindigt met positieve resultaten voor deze twee indicatoren, en het bereikt zo de hoogste exploitatiewinst uit zijn geschiedenis.

"Hogere verkoopniveaus, een betere modellenmix en een optimalisatie van de kosten hebben geleid tot rendabiliteit. We zijn zeer trots op onze exploitatiewinst van 143 miljoen euro", benadrukt President Luca de Meo. "Seat is een solide onderneming geworden die evolueerde van een herstel- naar een consolidatiefase. En we bereiden ons momenteel voor op ontwikkeling en groei. 2017 is een zeer speciaal jaar voor ons. De Ibiza en de Arona gaan dit proces versnellen. We zijn klaar om Seat naar een hoger niveau te brengen!"

De omzet van Seat voor 2016 bedroeg 8,6 miljard euro, een stijging van 3,2% vergeleken met het vorige jaar. Deze groei is onder meer te verklaren door het commerciële succes van sommige modellen (Leon en Alhambra) en de komst van nieuwe modellen, zoals de Ateca, die het gamma hebben verruimd. De integratie van het technische centrum van SEAT (CTS) in het moederbedrijf had eveneens een positief effect. Dit laat namelijk toe een efficiënter antwoord te bieden aan de technologische uitdagingen van morgen.

Met de komst van de vijfde generatie van de Ibiza en de Arona, een nieuwe compacte crossover, wil Seat zijn marktdekking verhogen van 53% tot 72% en zijn verkopen een nieuwe impuls geven. Dit concretiseerde zich reeds door een groei met dubbele cijfers voor de eerste twee maanden van het jaar 2017 (+13,6%) en 64.000 verkochte modellen.

(Belga)

Seat sloot het jaar 2016 af met een exploitatiewinst van 143 miljoen euro en een winst na belasting van 232 miljoen euro. Het is de eerste keer sinds 2007 dat het Spaanse VW-merk een jaar beëindigt met positieve resultaten voor deze twee indicatoren, en het bereikt zo de hoogste exploitatiewinst uit zijn geschiedenis."Hogere verkoopniveaus, een betere modellenmix en een optimalisatie van de kosten hebben geleid tot rendabiliteit. We zijn zeer trots op onze exploitatiewinst van 143 miljoen euro", benadrukt President Luca de Meo. "Seat is een solide onderneming geworden die evolueerde van een herstel- naar een consolidatiefase. En we bereiden ons momenteel voor op ontwikkeling en groei. 2017 is een zeer speciaal jaar voor ons. De Ibiza en de Arona gaan dit proces versnellen. We zijn klaar om Seat naar een hoger niveau te brengen!"De omzet van Seat voor 2016 bedroeg 8,6 miljard euro, een stijging van 3,2% vergeleken met het vorige jaar. Deze groei is onder meer te verklaren door het commerciële succes van sommige modellen (Leon en Alhambra) en de komst van nieuwe modellen, zoals de Ateca, die het gamma hebben verruimd. De integratie van het technische centrum van SEAT (CTS) in het moederbedrijf had eveneens een positief effect. Dit laat namelijk toe een efficiënter antwoord te bieden aan de technologische uitdagingen van morgen. Met de komst van de vijfde generatie van de Ibiza en de Arona, een nieuwe compacte crossover, wil Seat zijn marktdekking verhogen van 53% tot 72% en zijn verkopen een nieuwe impuls geven. Dit concretiseerde zich reeds door een groei met dubbele cijfers voor de eerste twee maanden van het jaar 2017 (+13,6%) en 64.000 verkochte modellen.(Belga)