Range Rover SV Coupé

25/01/18 om 08:34 - Bijgewerkt om 08:36

Bron: Belga

Land Rover toont een eerste teaserbeeld van de coupéversie op basis van de grote Range Rover. Op de foto is enkel het interieur te zien. Op deze manier bevestigt de Britse luxeconstructeur de geruchten rond de lancering van de coupé-afgeleide.

Range Rover SV Coupé

Range Rover SV Coupé © BELGA

Deze nieuweling zal Range Rover SV Coupé worden gedoopt en om de nodige exclusiviteit te waarborgen geeft Land Rover aan dat de productie zal beperkt blijven tot 999 exemplaren. Deze Range moet een maat worden voor de BMW X6 of de Mercedes GLE coupé. De constructeur geeft aan dat de (beperkte) productie met de hand zal gebeuren in de SVO (Special Vehicles Operations) afdeling.

De keuze voor de SVO-afdeling (die inmiddels nieuwe klassieke Jaguars en sinds kort ook nieuwe klassieke Defenders met V8-motor bouwt) is opmerkelijk, net op het moment dat de productievolumes in de Range Rover fabriek van Halewood worden teruggeschroefd omwille van de krimpende marktvraag naar dieselwagens. De Range Rover SV Coupé zal in maart op het salon van Genève worden onthuld.(Belga)

Onze partners