Range Rover in de ruimte?

24/02/16 om 10:38 - Bijgewerkt om 10:38

Bron: Belga

Het nieuwe SpaceShipTwo van Virgin Galactic van Sir Richard Branson kreeg heel wat aandacht in de media. Daarbij werd duidelijk dat het ruimteschip door een Range Rover wordt verplaatst.

Range Rover in de ruimte?

Range Rover in de ruimte? © BELGA

De onthulling van SpaceShipTwo kreeg wereldwijde coverage en daarbij werd het 7,3 ton zware ruimteschip door een Range Rover Autobiography uit zijn hangar getrokken. Deze spectaculaire show vond plaats op de lucht- en ruimtehaven van Mojave in Californië. De gebruikte wagen was een gewoon seriemodel dat in principe 3500 kg kan trekken. Dankzij de montage van een specifieke structuur kon deze klus toch geklaard worden en trok de Range Rover moeiteloos meer dan het dubbele van het voorziene gewicht verder.

Tijdens dit evenement werd ook de officiële naam van het ruimteschip, SpaceShipTwo, door de Britse wetenschapper Stephen Hawking bekendgemaakt. De samenwerking tussen Land Rover en Virgin Galactic dateert al van april 2014 en is gebaseerd op de Britse traditie van avontuur, innovatie en exploratie. Range Rover stelt eveneens een vloot wagens ter beschikking van het team, de passagiers en de astronauten in Mojave, en is op die manier betrokken bij het ruimte-avontuur van Virgin Galactic.(Belga)

Onze partners