Deze Speedsterversie van de 911 herken je meteen aan de specifieke koetswerkvorm met de lagere voorruit. Achteraan valt de dubbele aerodynamische afdekking op die in koolstofvezel werd ontwikkeld en optisch perfect aansluit bij zijn voorgangers. Van deze exclusieve versie zullen slechts 1948 exemplaren worden gebouwd, een knipoog naar het debuutjaar van de sportwagenfabrikant.

In de staart van deze bijzondere 911 zit een atmosferische vier liter grote boxermotor die eerder in de 911 GT3 werd ingeplant. De zescilinder 'flat six' levert 510 pk bij 9.000 opm en 470 Nm aan trekkracht. Dit vermogen wordt via een manuele sportversnellingsbak (die weegt 18 kg minder dan de gerobotiseerde PDK) met zes versnellingen naar de achteras gestuurd.

Een spurtje van 0 tot 100 km/u klokt deze snelle Speedster af in amper 4 seconden en hij haalt een topsnelheid van 310 km/u. De Speedster zet precies 1.465 kg op de weegschaal. Prijzen zullen op een later tijdstip worden bekend gemaakt.(Belga)

Deze Speedsterversie van de 911 herken je meteen aan de specifieke koetswerkvorm met de lagere voorruit. Achteraan valt de dubbele aerodynamische afdekking op die in koolstofvezel werd ontwikkeld en optisch perfect aansluit bij zijn voorgangers. Van deze exclusieve versie zullen slechts 1948 exemplaren worden gebouwd, een knipoog naar het debuutjaar van de sportwagenfabrikant. In de staart van deze bijzondere 911 zit een atmosferische vier liter grote boxermotor die eerder in de 911 GT3 werd ingeplant. De zescilinder 'flat six' levert 510 pk bij 9.000 opm en 470 Nm aan trekkracht. Dit vermogen wordt via een manuele sportversnellingsbak (die weegt 18 kg minder dan de gerobotiseerde PDK) met zes versnellingen naar de achteras gestuurd. Een spurtje van 0 tot 100 km/u klokt deze snelle Speedster af in amper 4 seconden en hij haalt een topsnelheid van 310 km/u. De Speedster zet precies 1.465 kg op de weegschaal. Prijzen zullen op een later tijdstip worden bekend gemaakt.(Belga)