De Duitsers blijven gek van grote motoren. Mercedes-AMG levert daarvan het bewijs met de nieuwe G 65 Final Edition waarvan slechts 65 exemplaren gebouwd zullen worden, niet eentje meer. Onder de motorkap schuilt een 6 liter V12 biturbo benzine die 630 pk en een koppel van 1.000 Nm produceert!

Het merk met de ster uit Stuttgart kondigt daarbij zonder scrupules een verbruik van 17,0 l/100 km aan, dat overeenstemt met een CO2-uitstoot van 397 g/km. Dat zijn waarden die intussen in een ander tijdperk thuishoren en ervoor zorgen dat deze pk-zwangere G Klasse in de meeste landen fiscaal zwaar wordt aangepakt. Al zullen de eigenaars daar wellicht niet wakker van liggen omdat ze voor dit opvallende voertuig reeds een slordige 310.233 euro (Duitse prijs, inclusief BTW) moesten neertellen.

De Mercedes G Klasse werd in 1979 gelanceerd als 'rasechte' 4x4 die zich vooral thuisvoelt op zwaar terrein. De laatste reeks van dit iconische model ontpopt zich nu tot een echte dragster: de constructeur kondigt een sprint van 0 tot 100 km/u in 5,1 seconden aan en een topsnelheid die elektronisch tot 230 km/u wordt beperkt.(Belga)

De Duitsers blijven gek van grote motoren. Mercedes-AMG levert daarvan het bewijs met de nieuwe G 65 Final Edition waarvan slechts 65 exemplaren gebouwd zullen worden, niet eentje meer. Onder de motorkap schuilt een 6 liter V12 biturbo benzine die 630 pk en een koppel van 1.000 Nm produceert!Het merk met de ster uit Stuttgart kondigt daarbij zonder scrupules een verbruik van 17,0 l/100 km aan, dat overeenstemt met een CO2-uitstoot van 397 g/km. Dat zijn waarden die intussen in een ander tijdperk thuishoren en ervoor zorgen dat deze pk-zwangere G Klasse in de meeste landen fiscaal zwaar wordt aangepakt. Al zullen de eigenaars daar wellicht niet wakker van liggen omdat ze voor dit opvallende voertuig reeds een slordige 310.233 euro (Duitse prijs, inclusief BTW) moesten neertellen.De Mercedes G Klasse werd in 1979 gelanceerd als 'rasechte' 4x4 die zich vooral thuisvoelt op zwaar terrein. De laatste reeks van dit iconische model ontpopt zich nu tot een echte dragster: de constructeur kondigt een sprint van 0 tot 100 km/u in 5,1 seconden aan en een topsnelheid die elektronisch tot 230 km/u wordt beperkt.(Belga)