Porsche toont plug-in hybride versie van Panamera Sport Turismo

29/09/17 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:08

Bron: Belga

Met de komst van de plug-in hybride variant van de Panamera Sport Turismo vervolledigt de Duitse sportwagenfabrikant het gamma van de recente Panamera breakversie.

Porsche toont plug-in hybride versie van Panamera Sport Turismo

Porsche toont plug-in hybride versie van Panamera Sport Turismo © BELGA

Het gaat om een bijzonder krachtige luxebreak die een systeemvermogen van een duizelingwekkende 680pk levert. Porsche realiseert dat vermogen door het potentieel van een vier liter grote V8 bi-turbomotor op benzine te combineren met elektro-aandrijving. Die tandem is ook goed voor forse koppelwaarden van 850 Nm. Met dat potentieel spurt de bolide in amper 3,4 seconden van 0 tot 100 km/u en de topsnelheid bedraagt 310 km/u.

Het normverbruik bedraagt (volgens de bijna achterhaalde NEDC-meetmethode) 3 liter per 100 km. De batterij van de wagen heeft een capaciteit van 14,1 kWh en kan worden opgeladen aan een regulier stopcontact. Deze Turbo S E-Hybrid Sport Turismo haalt een zuiver elektrische autonomie van 49 km (alweer volgens dezelfde meetmethode). Met enkel de elektromotor als aandrijving is een topsnelheid tot 140 km/u mogelijk. Schakelen doet deze hybride Porsche middels een gerobotiseerde achttrapsversnellingsbak (PDK).

Binnenin voorziet de fabrikant de digitale cockpit en verder wordt ook vierwielsturing én een actief gestuurde achterspoiler gemonteerd. Deze exclusieve en vooral snelle plug-in hybrid kost in België 193.454 euro. Kopers zullen ook de lage CO2-emissie (69 g/km) en de bijhorende fiscale aftrekbaarheid naar waarde schatten.(Belga)

Onze partners