Porsche toont elektrische SUV

07/03/18 om 20:55 - Bijgewerkt om 20:56

Bron: Belga

We wisten al dat Porsche vastberaden is om de 100% elektrisch aangedreven Mission E op de markt te brengen. Op het salon van Genève verrast de Duitse sportwagenfabrikant met de E Cross Turismo, een CUV, ofwel een Cross Utility Vehicle.

Porsche toont elektrische SUV

Porsche toont elektrische SUV © BELGA

Deze concept houdt het midden tussen een klassieke SUV en een coupé omwille van de lagere daklijn. We zien een klassieke Porsche-neus, een vierdeurs koetswerk en een vrij ranke achterpartij. De wagen meet bijna vijf meter en komt met een volledig elektrische aandrijving met een systeemvermogen van 600 pk. De constructeur belooft bovendien een rijbereik van meer dan 400 km. Porsche maakt hier ook al gebruik van het elektrische systeem met een boordspanning van 800 Volt.

Het grote voordeel van deze technologie is de snellere laadtijd. Door de spanning te verhogen, kan de stroomsterkte dalen, waardoor men op minder tijd (en vooral met dunnere kabels) meer stroom kan transporteren. Porsche belooft overigens dat de lithium-ion batterij op amper 15 minuten kan opladen. Concrete productieplannen zijn er nog niet, maar deze concept ziet er wel al vrij realistisch uit.(Belga)

Onze partners