Porsche wil als naar goede gewoonte geen half werk leveren en stelt de Taycan dan ook duchtig op de proef vooraleer dit 100% elektrische model op het einde van dit jaar op de markt komt. Volgens de constructeur uit Stuttgart heeft de Taycan reeds zes miljoen testkilometers in de wielen. Daarbij werden 30 landen bezocht en reed men bij temperaturen tussen -35 en +50 graden Celsius en tot een hoogte van 3.000 meter boven de zeespiegel.

Zo kon men de prestaties van de batterijen en aandrijving nagaan bij zowel de bittere koude nabij de poolcirkel als in de extreme hitte van het woestijnklimaat in de Emiraten. Ook ritten bij zeer hoge snelheden en dagdagelijkse verplaatsingen stonden op het programma. Het ontwikkelingsteam bestond uit ongeveer 1.000 testrijders, ingenieurs en technici. Daarnaast legden de virtuele prototypes van de Taycan ook nog meer dan 10 miljoen digitale kilometers af op de simulatoren.

Intussen tekenden al meer dan 20.000 geïnteresseerde kopers in op de Taycan waarvan de productie nog van start moet gaan. Deze 100% elektrische berline met een 800 Volt architectuur spurt in slechts 3,5 seconden van 0 tot 100 km/u en heeft een rijbereik van 500 kilometer. Handig is dat de lithium-ion batterijen een snellaadfunctie hebben waarbij in vier minuten weer voor 100 kilometer kan worden 'bijgetankt'.

Porsche stelt de Taycan in september voor en start daarop de productie om nog dit jaar de eerste exemplaren aan de klanten te kunnen leveren. (Belga)

Porsche wil als naar goede gewoonte geen half werk leveren en stelt de Taycan dan ook duchtig op de proef vooraleer dit 100% elektrische model op het einde van dit jaar op de markt komt. Volgens de constructeur uit Stuttgart heeft de Taycan reeds zes miljoen testkilometers in de wielen. Daarbij werden 30 landen bezocht en reed men bij temperaturen tussen -35 en +50 graden Celsius en tot een hoogte van 3.000 meter boven de zeespiegel.Zo kon men de prestaties van de batterijen en aandrijving nagaan bij zowel de bittere koude nabij de poolcirkel als in de extreme hitte van het woestijnklimaat in de Emiraten. Ook ritten bij zeer hoge snelheden en dagdagelijkse verplaatsingen stonden op het programma. Het ontwikkelingsteam bestond uit ongeveer 1.000 testrijders, ingenieurs en technici. Daarnaast legden de virtuele prototypes van de Taycan ook nog meer dan 10 miljoen digitale kilometers af op de simulatoren.Intussen tekenden al meer dan 20.000 geïnteresseerde kopers in op de Taycan waarvan de productie nog van start moet gaan. Deze 100% elektrische berline met een 800 Volt architectuur spurt in slechts 3,5 seconden van 0 tot 100 km/u en heeft een rijbereik van 500 kilometer. Handig is dat de lithium-ion batterijen een snellaadfunctie hebben waarbij in vier minuten weer voor 100 kilometer kan worden 'bijgetankt'.Porsche stelt de Taycan in september voor en start daarop de productie om nog dit jaar de eerste exemplaren aan de klanten te kunnen leveren. (Belga)