Porsche produceert honing

01/08/18 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:41

Bron: Belga

Autoconstructeurs doen er tegenwoordig alles aan om hun groen imago op te poetsen. Sommige projecten zijn ronduit lachwekkend, maar andere zijn interessanter, zoals de bijenkorven van Porsche in Leipzig.

Porsche produceert honing

Porsche produceert honing © BELGA

In Leipzig lopen de Macan en de Panamera van de band. Op het 132 hectare grote terrein installeerde Porsche vorig jaar reeds 25 bijenkorven en plaatst er nu nog eens 25 andere bij, wat goed is voor een populatie van 3 miljoen bijen. Een lovenswaardig initiatief als je weet dat op wereldniveau het aantal bijen onrustwekkend daalt. In Duitsland is dit een gevoelig onderwerp en wordt elk initiatief om nieuwe bijen te plaatsen in landelijke gebieden sterk aangemoedigd.

Gerd Rupp, voorzitter van de raad van bestuur van de fabriek in Leipzig, benadrukt dat dit project meer dan een marketingstunt is: "Het gebrek aan bijen op ons platteland is vooral te wijten aan te weinig geschikte locaties waar ze rustig kunnen gedijen. Hier in Leipzig bieden 40 van onze 132 hectare ideale omstandigheden voor hen. We zijn daarom blij dat we ons steentje kunnen bijdragen aan deze projecten die veel voor de mensheid betekenen."

Intussen hebben de "Porsche-bijen" reeds meer dan 1,4 ton honing geproduceerd, die onder het label "Turbienchen" te koop is in het customer center op de site in Leipzig. De winst wordt terug in het project geïnvesteerd.(Belga)

Onze partners