Porsche Macan in mythische kleuren

03/01/18 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:46

Bron: Belga

Porsche realiseerde een originele reeks van de Macan die getooid werd in de mythische kleuren van historische en succesvolle racewagens van het Duitse sportwagenmerk.

Porsche Macan in mythische kleuren

Porsche Macan in mythische kleuren © BELGA

Deze reclamecampagne in de straten van Singapore voert vijf Macans in mythische racekleuren op. Heel herkenbaar is uiteraard de Martini Racing uitdossing die voor het eerst in 1970 werd gebruikt, zowel in rally's als op de circuit, onder meer tijdens de 24 Uren van Le Mans. Nog een klassieker in de befaamde Franse uithoudingsrace was de "Pink Pig" 917/20 uit 1971. Dit was een experimentele wagen gedecoreerd met de delen van een varken die door de slager worden aangeboden en niet verwonderlijk een enorme blikvanger was. Nog steeds trouwens, want deze bolide is vandaag nog te bewonderen in het Porsche Museum in Stuttgart, en nu dus ook als Macan.

Verder trekken Rothmans-kleuren van de succesrijke Porsche 956 uit 1982 en de rode tint van Salzburg van de 917 KH uit 1970 de aandacht. En uiteraard mocht de Gulf-decoratie in blauw en oranje niet ontbreken, die niet alleen voor sportieve successen voor Porsche zorgde maar ook met de 917 de vedette was in de filmklassieker Le Mans met Steve McQueen uit 1971.(Belga)

Onze partners