Begin 2019 bouwde Porsche al deuren en een achterspoiler op een beperkte serie racewagens vervaardigd van een compound van natuurlijke vezels die voornamelijk recycleerbare grondstoffen bevatten. Vandaag monteert Porsche voor- en achterbumpers, een voorspoiler, kofferdeksel, motorkap, spatborden en een diffuser van hetzelfde materiaal. Op de foto zijn al deze elementen bruin. Deze elementen vervangen de kunststof onderdelen die standaard worden gemonteerd op de 718.

Op vlak van gewicht en stijfheid hebben deze recycleerbare onderdelen van natuurvezel dezelfde eigenschappen als koolstofvezelcomposiet (CFRP) en ze voldoen uiteraard aan dezelfde hoge veiligheids- en kwaliteitsnormen. Dit is echter niet hun belangrijkste roeping. De elementen zijn immer ook goedkoper om te produceren en ze verbruiken minder energie gedurende het productieproces.

Dit principe zal binnenkort mogelijk door veel autosportteams worden overgenomen, maar het biedt ook perspectieven voor de markt voor tweedehandsonderdelen. Het is op dit ogenblik vooral een instrument om het imago van racewagenss te verbeteren en te vergroenen.(Belga)

Begin 2019 bouwde Porsche al deuren en een achterspoiler op een beperkte serie racewagens vervaardigd van een compound van natuurlijke vezels die voornamelijk recycleerbare grondstoffen bevatten. Vandaag monteert Porsche voor- en achterbumpers, een voorspoiler, kofferdeksel, motorkap, spatborden en een diffuser van hetzelfde materiaal. Op de foto zijn al deze elementen bruin. Deze elementen vervangen de kunststof onderdelen die standaard worden gemonteerd op de 718.Op vlak van gewicht en stijfheid hebben deze recycleerbare onderdelen van natuurvezel dezelfde eigenschappen als koolstofvezelcomposiet (CFRP) en ze voldoen uiteraard aan dezelfde hoge veiligheids- en kwaliteitsnormen. Dit is echter niet hun belangrijkste roeping. De elementen zijn immer ook goedkoper om te produceren en ze verbruiken minder energie gedurende het productieproces.Dit principe zal binnenkort mogelijk door veel autosportteams worden overgenomen, maar het biedt ook perspectieven voor de markt voor tweedehandsonderdelen. Het is op dit ogenblik vooral een instrument om het imago van racewagenss te verbeteren en te vergroenen.(Belga)