Porsche is present op Electric Vehicle Symposium

12/10/17 om 08:09 - Bijgewerkt om 08:11

Bron: Belga

Op het "Electric Vehicle Symposium" dat momenteel in Stuttgart plaatsvindt toont Porsche zijn jongste nieuwigheden zoals de Cayman e-volution, één van de ontwikkelingsmules (testbankauto's, nvdr.) voor de toekomstige Mission E.

Het EVS salon dat op 9 oktober de poorten opende is één van de belangrijkste afspraken op vlak van e-mobility. Porsche is niet enkel sponsor van het evenement, het kan er ook wat nieuws tonen met deze Cayman e-volution. De 100 procent elektrische coupé werd gebouwd voor ontwikkelingswerk (en rijdt dus ook op de openbare weg). Hij maakt gebruik van technologie die in de productie versie van de Porsche Mission E zal komen die in 2019 wordt verwacht.

Het bijzondere aan de elektrische technologie is dat ze hogere laadvoltages (tot 800 Volt) verdraagt. Zo kan men het stroomdebiet danig verhogen waardoor de batterij in amper 15 minuten voor 80 procent kan worden bijgeladen. Deze groene bolide spurt in 3,3 seconden van 0 tot 100 km/u en hij realiseert een autonomie van 200 km.

De Mission E zal een stuk verder komen, want daar belooft de constructeur een autonomie tot 500 km. Aan de hand van deze Cayman e-volution kan Porsche ook de vooruitgang tonen die werd geboekt met de snelle supercharger/accumulator die in staat is om de wagen aan het eerder genoemde tempo op te laden. Hij werd ontwikkeld in samenwerking met ADT-TEC en de unit is compatibel met het hoogspanningsnet en een net met middenspanning dat zal worden gebruikt voor de elektrische auto's van morgen. Een dergelijk netwerk zal op de hoofdassen in Europa worden uitgerold vanaf 2020 dankzij een joint venture van Porsche, Audi, BMW en Ford.(Belga)

Onze partners