Het seizoen 2017 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was zeer boeiend te noemen, waarbij Xavier Maassen (DVB Racing) en Glenn Van Parijs (Belgium Racing) tijdens een spannende finale in Barcelona de titels behaalden. "In amper vijf jaar tijd zijn we er in geslaagd om de sprintraces in de Benelux opnieuw aanzien te geven", stelt series manager Steven Stichelbout. "Het 'motorsport-DNA' van Porsche, en de hele uitstraling van het merk, is daarbij een extra bonus. Het verloop van het seizoen 2017 wist te bevestigen dat de keuzes die we sinds het begin maken de juiste waren. In 2018 wordt ons kampioenschap nog groter, met extra troeven."

In 2018 introduceert de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux namelijk een nieuwe racewagen: de 991 GT3 Cup GEN II. Daarmee hopen de organisatoren nog meer deelnemers aan te trekken. Maar nog steeds zijn de 'oude' wagens welkom, zodat de grid een combinatie van beide versies zal opleveren. Bovendien tekenen de Franse rijders present zodat het deelnemersveld opnieuw ruim en hoogstaand zal zijn.

Het seizoen 2018 gaat op 4 en 5 mei van start in Spa-Francorchamps tijdens de WEC meeting. Vervolgens zakken de Porsches tweemaal af naar Zandvoort (Nederland), Zolder en Paul Ricard (Frankrijk).(Belga)

Het seizoen 2017 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux was zeer boeiend te noemen, waarbij Xavier Maassen (DVB Racing) en Glenn Van Parijs (Belgium Racing) tijdens een spannende finale in Barcelona de titels behaalden. "In amper vijf jaar tijd zijn we er in geslaagd om de sprintraces in de Benelux opnieuw aanzien te geven", stelt series manager Steven Stichelbout. "Het 'motorsport-DNA' van Porsche, en de hele uitstraling van het merk, is daarbij een extra bonus. Het verloop van het seizoen 2017 wist te bevestigen dat de keuzes die we sinds het begin maken de juiste waren. In 2018 wordt ons kampioenschap nog groter, met extra troeven."In 2018 introduceert de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux namelijk een nieuwe racewagen: de 991 GT3 Cup GEN II. Daarmee hopen de organisatoren nog meer deelnemers aan te trekken. Maar nog steeds zijn de 'oude' wagens welkom, zodat de grid een combinatie van beide versies zal opleveren. Bovendien tekenen de Franse rijders present zodat het deelnemersveld opnieuw ruim en hoogstaand zal zijn.Het seizoen 2018 gaat op 4 en 5 mei van start in Spa-Francorchamps tijdens de WEC meeting. Vervolgens zakken de Porsches tweemaal af naar Zandvoort (Nederland), Zolder en Paul Ricard (Frankrijk).(Belga)