Porsche 911 Singer Williams

20/11/17 om 17:00 - Bijgewerkt om 17:02

Bron: Belga

Singer bouwde met de hulp van het Williams F1 team een neoklassieke Porsche 911 die goed is voor 500 pk.

Porsche 911 Singer Williams

Porsche 911 Singer Williams © BELGA

Singer Vehicle Design is een Amerikaanse tuner die klassiekers een grondige opfrisbeurt geeft met moderne technologie aan boord, echter zonder de eigenheid van het oorspronkelijke model teniet te doen. Zijn specialiteit is de Porsche 911 met als basis de 964-generatie.

De recentste creatie is de 911 'Dynamics and Lightweighting Study', kortweg DLS, die samen met Williams Engineering (de afdeling voor technische ontwikkeling van het F1 team) werd ontwikkeld. Zo slaagde men er in maar liefst 500 pk te puren uit de atmosferische, luchtgekoelde 4 liter zescilinder-boxermotor.

Het koetswerk en het interieur blijven de klassieke stijl van de oer-911 trouw, maar onderscheiden zich toch weer door tal van specifieke accenten, zoals de Fuchs-velgen van BBS, de luchtinlaten in de achterzijruiten voor de motor of de Brembo-remmen. Deze Porsche 911 'Singer Williams' is eigenlijk een studiemodel en gaat dus niet meteen in productie. Maar bij deze tuner is alles mogelijk als de klant erom vraagt én de rekening betaalt.(Belga)

Onze partners