Poppy gaat van start met freefloating autodelen in Antwerpen

15/01/18 om 16:07 - Bijgewerkt om 16:09

Bron: Belga

Vanaf 15 januari activeert Poppy een vloot van 350 milieuvriendelijke deelwagens verspreid over heel Antwerpen. Met een app pik je een wagen op een laat je hem elders weer achter.

Poppy gaat van start met freefloating autodelen in Antwerpen

Poppy gaat van start met freefloating autodelen in Antwerpen © BELGA

Via de Poppy applicatie vinden gebruikers meteen de dichtstbijzijnde auto, die ze op het einde van hun rit gewoon parkeren in de 'homezone'. Volgens Poppy kan één deelwagen al snel 5 tot 10 privéwagens vervangen en zo bijdragen tot een vlottere en veiligere mobiliteit in Antwerpen.

Het Poppy-platform werd de voorbije maanden getest met een eerste lichting van 30 wagens. Vandaag schakelt Poppy een versnelling hoger. Het platform breidt de vloot, in samenwerking met de startup Lab Box, uit tot maar liefst 350 milieuvriendelijke deelwagens. Zowel 100 procent elektrische Volkswagen e-Golf als Audi A3 g-tron die op CNG (aardgas) rijden. Met 350 wagens biedt Poppy al meteen van bij de lancering de grootste vloot deelwagens aan in één stad. Poppy werkt volgens het zogenaamde 'freefloating' principe, wat voor Antwerpen volledig nieuw is. De deelwagens hebben geen vaste standplaats en je kan ze in de homezone (Antwerpen en enkele van de Antwerpse districten) gratis parkeren.

Via de Poppy-app kunnen gebruikers checken waar zich de dichtstbijzijnde auto bevindt. Eenmaal op hun bestemming aangekomen, parkeren ze de wagen gewoon op de eerste vrije plaats die ze tegenkomen. Betalen gebeurt per minuut: 33 cent voor elke gereden minuut, 10 cent als je parkeert en toch je reservatie tijdens je tussenstop nog even wil behouden. Heb je een hele dag een auto nodig voor een verdere rit - dat kan, zolang hij maar terugkeert naar de homezone Antwerpen - dan betaal je maximum 90 euro voor 24 uur. Je betaalt steeds het laagste tarief. Het onderhoud, het opladen, de verzekering, de parkeermeter, ... zijn in de minuutprijs inbegrepen.(Belga)

Onze partners