Ruim tien jaar geleden wist Piaggio vriend en vijand te verbazen met de lancering van de MP3 scooter. Die had drie wielen, een dubbele voorophanging die er bovendien voor zorgde dat de scooter niet kon omkantelen. De LT-versie had een breder spoor (465 mm) en deze versie mocht je ook met een rijbewijs B besturen. De LT beschikt bovendien over een gecombineerd remsysteem op de voor- en de achterrem en hij heeft ook een conventioneel rempedaal. Deze versie diende als basis voor de Piaggio MP3 Yourban. Dit is een meer compacte versie van de originele MP3. Mechanisch gezien wordt de MP3 Yourban nog steeds aangedreven door de 300 cc grote viertakt ééncilinder. Die levert 22,6 pk bij 7.500 opm en hij biedt 24 Nm aan trekkracht bij 6.000 opm. De motor wordt aan een continu variabele transmissie gekoppeld.

Dankzij de compacte afmetingen en de twee 13 inch voorwielen, is deze MP3 Yourban stabieler dan een traditionele scooter, zowel in bochten, bij het inhalen, maar ook in de regen, op natte kasseien of op tramrails. De twee schijfremmen vooraan zorgen voor extra veiligheid en via een druk op de knop kan men de voorvering blokkeren. Vanaf dan blijft de MP3 Yourban perfect rechtop en brengt hij zichzelf in evenwicht zonder dat je een voet aan de grond moet zetten aan de verkeerslichten of in de file. De Piaggio MP3 Yourban werd helemaal vernieuwd en is vanaf nu al beschikbaar bij de Piaggio-dealer. Voor de MP3 Yourban LT 300 betaal je 7.648 euro. De MP3 Yourban LT 300 Sport heeft een meer dynamisch uiterlijk en je moet er 7.798 euro voor neerleggen.(Belga)

Ruim tien jaar geleden wist Piaggio vriend en vijand te verbazen met de lancering van de MP3 scooter. Die had drie wielen, een dubbele voorophanging die er bovendien voor zorgde dat de scooter niet kon omkantelen. De LT-versie had een breder spoor (465 mm) en deze versie mocht je ook met een rijbewijs B besturen. De LT beschikt bovendien over een gecombineerd remsysteem op de voor- en de achterrem en hij heeft ook een conventioneel rempedaal. Deze versie diende als basis voor de Piaggio MP3 Yourban. Dit is een meer compacte versie van de originele MP3. Mechanisch gezien wordt de MP3 Yourban nog steeds aangedreven door de 300 cc grote viertakt ééncilinder. Die levert 22,6 pk bij 7.500 opm en hij biedt 24 Nm aan trekkracht bij 6.000 opm. De motor wordt aan een continu variabele transmissie gekoppeld. Dankzij de compacte afmetingen en de twee 13 inch voorwielen, is deze MP3 Yourban stabieler dan een traditionele scooter, zowel in bochten, bij het inhalen, maar ook in de regen, op natte kasseien of op tramrails. De twee schijfremmen vooraan zorgen voor extra veiligheid en via een druk op de knop kan men de voorvering blokkeren. Vanaf dan blijft de MP3 Yourban perfect rechtop en brengt hij zichzelf in evenwicht zonder dat je een voet aan de grond moet zetten aan de verkeerslichten of in de file. De Piaggio MP3 Yourban werd helemaal vernieuwd en is vanaf nu al beschikbaar bij de Piaggio-dealer. Voor de MP3 Yourban LT 300 betaal je 7.648 euro. De MP3 Yourban LT 300 Sport heeft een meer dynamisch uiterlijk en je moet er 7.798 euro voor neerleggen.(Belga)