GITA is een "autonoom sferisch elektrisch toestel" dat u overal volgt, tot een snelheid van 35 km/u als u bijvoorbeeld per fiets of scooter rijdt, en het kan 18 kilogram materiaal transporteren. Wat is de functie hiervan? Het is een soort draagmand die u overal volgt of dingen in uw plaats gaat ophalen op voorwaarde dat ze in de laadruimte passen.

Als GITA zelfstandig wordt gebruikt, kan het diensten verlenen aan geïsoleerde personen of zelfstandigen: als u iets bent vergeten, gaat GITA het snel voor u halen. Het toestel kan ook in groep werken om leveringen te verzekeren.

Doordat GITA al deze zaken in uw plaats uitvoert, betekent het dat er minder mensen de weg op moeten en er dus minder files zijn. De ontwerpers bedachten nog tal van andere situaties waarin dit toestel nuttig kan zijn, zoals het bewaken van een bedrijfsterrein of mensen met een beperkte mobiliteit helpen bij hun dagelijkse taken. GITA heeft twee wielen en een gyroscopisch systeem (zoals een hoverboard van Segway) om overal doorheen te laveren. Een andere versie, KILO, die zwaardere lasten (tot 100 kg) kan vervoeren, is in ontwikkeling. (Belga)

GITA is een "autonoom sferisch elektrisch toestel" dat u overal volgt, tot een snelheid van 35 km/u als u bijvoorbeeld per fiets of scooter rijdt, en het kan 18 kilogram materiaal transporteren. Wat is de functie hiervan? Het is een soort draagmand die u overal volgt of dingen in uw plaats gaat ophalen op voorwaarde dat ze in de laadruimte passen.Als GITA zelfstandig wordt gebruikt, kan het diensten verlenen aan geïsoleerde personen of zelfstandigen: als u iets bent vergeten, gaat GITA het snel voor u halen. Het toestel kan ook in groep werken om leveringen te verzekeren.Doordat GITA al deze zaken in uw plaats uitvoert, betekent het dat er minder mensen de weg op moeten en er dus minder files zijn. De ontwerpers bedachten nog tal van andere situaties waarin dit toestel nuttig kan zijn, zoals het bewaken van een bedrijfsterrein of mensen met een beperkte mobiliteit helpen bij hun dagelijkse taken. GITA heeft twee wielen en een gyroscopisch systeem (zoals een hoverboard van Segway) om overal doorheen te laveren. Een andere versie, KILO, die zwaardere lasten (tot 100 kg) kan vervoeren, is in ontwikkeling. (Belga)