‘Peugeot is tevreden met een plaats op het podium’

© YouTube

Terwijl de groep PSA (Peugeot/Citroën) de verliezen opstapelt en onderhandelt met een kapitaalkrachtige overnemer, proberen de verkooporganisaties van beide merken er ondertussen het beste van te maken. Op de stand van Peugeot heerst zowaar een gezellige sfeer en kijkt men vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

“We hebben woord gehouden,” zegt woordvoerder Wim Doms. “Begin 2013 hebben we beloofd dat we onze derde plaats op de Belgische markt met man en macht zouden verdedigen en dat is ook gebeurd. Ondanks een lichte terugloop van de verkoop – maar wie heeft die niet gekend? – zijn we het jaar geëindigd op plaats drie. Wat al bij al een goed resultaat is als je bedenkt dat we de nieuwe 308 pas eind oktober hebben geïntroduceerd op de Belgische markt. Dat we desondanks onze positie hebben kunnen consolideren, danken we in de eerste plaats aan het enorm succes van de 208, die de onbetwiste sterkhouder van het merk is. Of de nieuwe 308 een gelijkaardig succes tegemoet gaat, is moeilijk te voorspellen. De auto is nog maar een paar maanden op de markt maar de eerste reacties laten het beste verhopen. Als we de commentaren van de vakpers mogen geloven, schuift de nieuwkomer op in de richting van de VW Golf. Wat ik als een compliment zie voor onze ingenieurs en ontwerpers.”

Warm onthaal

Als we informeren naar de blikvangers op de stand steekt Wim Doms de loftrompet af over het warme onthaal dat de bezoekers te beurt valt. “Peugeot heeft niet alleen een van de grootste stands, hij is zonder twijfel de meest uitnodigende en gezelligste. Er heerst een knusse en ontspannen sfeer zoals alleen Franse standenbouwers die kunnen evoqueren. Voor de ontvangst en rondleiding zorgen onze eigen mensen, die als geen ander vertrouwd zijn met de producten op de stand. Dé eyecatcher is vanzelfsprekend de nieuwe 308 die hier in zijn verschillende uitvoeringen te bewonderen valt. Daarnaast is er de Belgische première van de RCZ R, met 270 pk de krachtigste Peugeot ooit voor dagelijks gebruik. Onze rally- en circuitsportwagens beschikken vanzelfsprekend over nog meer power, maar die zijn niet geschikt voor het gewone woon-werkverkeer.”

Wat brengt 2014?

Wim Doms: “In de eerste plaats hopen we dat de onderhandelingen over een alliantie met een kapitaalkrachtige partner succesvol worden afgerond. Maar wat ook de uitkomst moge zijn, vaststaat dat onze samenwerking met GM op het vlak van technologisch onderzoek en ontwikkeling gewoon wordt voortgezet. Alle projecten lopen gewoon door. Begin maart stellen we op het Autosalon van Genève een gezinsvriendelijke koetswerkvariant van de 308 voor. De 308 SW zal onze positie op de Belgische markt in dit belangrijke marktsegment nog versterken en moet ons helpen om onze objectieven voor 2014 te halen. Ik heb dus goede hoop dat we eind 2014 opnieuw op het podium belanden, en dat voor het zevende jaar op rij. Meer moet dat niet zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content