In 2014 lanceerde Peugeot de Django, een neo-retro scooter die 60 jaar na datum herrees uit de mythe van de legendarische S55/S57. De gelijkenis met het oermodel is onmiskenbaar, maar de Django is niettemin een hedendaagse scooter die pronkt met moderne technologieën en snufjes, zoals de led-verlichting of een 12V-stekker in het handschoenkastje.

Nog belangrijker is dat de 125cc-motor nu aan het Euro4-emissienorm voldoet en de scooter standaard is uitgerust met SBC (Synchro Braking Control), een integraal remsysteem dat de remkracht voor- en achteraan evenredig verdeelt. In het dashboard, dat zo uit de fifties lijkt te komen, zit naast een analoge snelheidsmeter ook een lcd-scherm dat alle nodige info weergeeft: dubbele tripmeter, werkelijke snelheid, buitentemperatuur, ... De opbergruimte onder het zadel is ook ruim genoeg om er een helm in op te bergen.

Met een zithoogte van 770 mm is de Django 125 erg toegankelijk, terwijl hij met een totale lengte van 1.944 mm ook een erg ruime scooter is die meer dan voldoende plaats biedt aan rijder en passagier. De Peugeot Django 125 is er in drie uitvoeringen, die voor 2017 een nog aantrekkelijker prijskaartje kregen: de Evasion kost 2.999 euro, terwijl voor de Sport en Evasion 3.299 euro wordt aangerekend.(Belga)

In 2014 lanceerde Peugeot de Django, een neo-retro scooter die 60 jaar na datum herrees uit de mythe van de legendarische S55/S57. De gelijkenis met het oermodel is onmiskenbaar, maar de Django is niettemin een hedendaagse scooter die pronkt met moderne technologieën en snufjes, zoals de led-verlichting of een 12V-stekker in het handschoenkastje.Nog belangrijker is dat de 125cc-motor nu aan het Euro4-emissienorm voldoet en de scooter standaard is uitgerust met SBC (Synchro Braking Control), een integraal remsysteem dat de remkracht voor- en achteraan evenredig verdeelt. In het dashboard, dat zo uit de fifties lijkt te komen, zit naast een analoge snelheidsmeter ook een lcd-scherm dat alle nodige info weergeeft: dubbele tripmeter, werkelijke snelheid, buitentemperatuur, ... De opbergruimte onder het zadel is ook ruim genoeg om er een helm in op te bergen.Met een zithoogte van 770 mm is de Django 125 erg toegankelijk, terwijl hij met een totale lengte van 1.944 mm ook een erg ruime scooter is die meer dan voldoende plaats biedt aan rijder en passagier. De Peugeot Django 125 is er in drie uitvoeringen, die voor 2017 een nog aantrekkelijker prijskaartje kregen: de Evasion kost 2.999 euro, terwijl voor de Sport en Evasion 3.299 euro wordt aangerekend.(Belga)