Citroën maakt sinds 1975 deel uit van de Franse autogroep PSA (Peugeot/Citroën) die tijdens de eerste helft van 2013 een operationeel verlies leed van meer dan een half miljard euro.

De autogroep overleeft dankzij de steun van de Franse regering én een sociaal pact met de vakbonden. In ruil voor 1,5 miljard nieuwe investeringen hebben die in mei jl. een ingrijpend herstructureringsplan aanvaard. Dat houdt in dat de lonen worden bevroren, dat fabrieken worden gesloten en dat 11.000 banen worden geschrapt. Daarnaast heeft de familie Citroën ingestemd met de verkoop van 10 procent van de aandelen aan General Motors en wordt - naar verluidt - in het grootste geheim onderhandeld met (Chinese) kandidaat-investeerders over de overname van nog meer familieaandelen.

In ons land zakte het Citroën-marktaandeel onder de 7 procent, een historisch laagterecord.

Citroën maakt sinds 1975 deel uit van de Franse autogroep PSA (Peugeot/Citroën) die tijdens de eerste helft van 2013 een operationeel verlies leed van meer dan een half miljard euro. De autogroep overleeft dankzij de steun van de Franse regering én een sociaal pact met de vakbonden. In ruil voor 1,5 miljard nieuwe investeringen hebben die in mei jl. een ingrijpend herstructureringsplan aanvaard. Dat houdt in dat de lonen worden bevroren, dat fabrieken worden gesloten en dat 11.000 banen worden geschrapt. Daarnaast heeft de familie Citroën ingestemd met de verkoop van 10 procent van de aandelen aan General Motors en wordt - naar verluidt - in het grootste geheim onderhandeld met (Chinese) kandidaat-investeerders over de overname van nog meer familieaandelen. In ons land zakte het Citroën-marktaandeel onder de 7 procent, een historisch laagterecord.