‘Oude’ Land Rover Defender duikt weer op 

Land Rover lanceerde de nieuwe generatie Defenders maar brengt opnieuw een beperkte reeks van het iconische oude model uit. Deze Defender Works V8 Trophy II krijgt een exclusieve uitrusting maar wordt zeker geen koopje.

Het gaat hier over een zogenaamd ‘Remake Project’ van Land Rover Classic dat ‘oude modellen’ weer volledig opkalefatert en van extra uitrusting voorziet zodat ze als het ware nog beter zijn dan de originele versies. Dat geldt ook voor de Defender Works V8 Trophy II die voor niet minder dan 225.000 pond (ca. 266.000 euro) van eigenaar verandert. Het gaat om een beperkte reeks van 25 exemplaren die tussen 2012 en 2016 werden geproduceerd: vijf pick-ups, tien driedeurs 90’s en tien vijfdeurs 110’s.

Er worden 25 stuks van de Defender Works V8 Trophy II geproduceerd.

Deze voertuigen werden volledig gestript en weer compleet opgebouwd, zodat ze terug als nieuw zijn. Voor de aandrijving zorgt een 5.0 liter V8 in combinatie met een ZF achttrapsautomaat, die 405 pk en 515 Nm koppel produceert en dus borg staat voor sterke prestaties. Een wit-zwart-grijze kleurstelling met een camouflage pint van het koetswerk moet het avontuurlijke karakter van deze Defender Works Trophy II in de verf zetten. Op deze manier wordt de legende van de iconische Land Rover Defender weer verdergezet.

Een piekfijne afwerking van het interieur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content