CNG (Compressed Natural Gas) is een erg interessante brandstof omdat de emissie veel schoner is dan die van klassieke fossiele brandstoffen als diesel en benzine. Opel levert al sinds 2001 een Zafira met CNG-systeem waarbij de opslagtanks keurig worden weggewerkt onder de wagen zodat koffer en interieur nagenoeg onaangeroerd blijven.

De Zafira Tourer 1.6 CNG EcoFLEX heeft een turbomotor die zowel op benzine als op aardgas loopt. De motor levert 150 pk en verbruikt 4,7 kg aardgas (CNG) per 100 km, wat neerkomt op een CO2-emissie van 129 g/km. De Duitse milieu-instantie en het autoblad gaven de Zafira deze prijs omdat het binnen het segment van de compacte MPV-modellen de schoonste aandrijving is. Een CNG-motor stoot 80% minder stikstof uit en een kwart minder CO2, van roetemissie is geen sprake. Ook bij ons wint CNG aan populariteit nu er plannen zijn om de tankinfrastructuur verder uit te bouwen. Bovendien genieten CNG-wagens momenteel een premie van 1.000 euro. (Belga)

CNG (Compressed Natural Gas) is een erg interessante brandstof omdat de emissie veel schoner is dan die van klassieke fossiele brandstoffen als diesel en benzine. Opel levert al sinds 2001 een Zafira met CNG-systeem waarbij de opslagtanks keurig worden weggewerkt onder de wagen zodat koffer en interieur nagenoeg onaangeroerd blijven. De Zafira Tourer 1.6 CNG EcoFLEX heeft een turbomotor die zowel op benzine als op aardgas loopt. De motor levert 150 pk en verbruikt 4,7 kg aardgas (CNG) per 100 km, wat neerkomt op een CO2-emissie van 129 g/km. De Duitse milieu-instantie en het autoblad gaven de Zafira deze prijs omdat het binnen het segment van de compacte MPV-modellen de schoonste aandrijving is. Een CNG-motor stoot 80% minder stikstof uit en een kwart minder CO2, van roetemissie is geen sprake. Ook bij ons wint CNG aan populariteit nu er plannen zijn om de tankinfrastructuur verder uit te bouwen. Bovendien genieten CNG-wagens momenteel een premie van 1.000 euro. (Belga)