Wellicht duikt de nieuwe generatie van de Opel Corsa op tijdens het Autosalon van Genéve dat begin maart plaatsvindt. Daarover is nog niet zoveel bekend, buiten het feit dat ook deze Opel veel gemeen zal hebben met zijn neefjes uit zijn nieuwe Franse familie. Het Duitse merk teaset voorlopig al even met de snuit en de koplamp met de Intellilux LED-matrixverlichting van het nieuwe model.

Wat wel al vaststaat is dat de nieuwe Opel Corsa de technische basis zal delen met de compacte modellen van de PSA-groep, waaronder de nieuwe Peugeot 208 die eveneens dit jaar op de markt komt. Een logische evolutie sinds de overname van Opel door de Franse groep, want eerder maakten ook al de Crossland X, Grandland X, Combo, Vivaro en Zafira Life gebruik van Franse technologie. De Corsa zal kunnen putten uit het motorenaanbod van PSA en krijgt ook een elektrische variant. Een belangrijke vernieuwing is dat de driedeurs verdwijnt en er dus nog enkel een vijfdeurskoetswerk verkrijgbaar zal zijn. Meer details volgen begin maart in Genève. (Belga)

Wellicht duikt de nieuwe generatie van de Opel Corsa op tijdens het Autosalon van Genéve dat begin maart plaatsvindt. Daarover is nog niet zoveel bekend, buiten het feit dat ook deze Opel veel gemeen zal hebben met zijn neefjes uit zijn nieuwe Franse familie. Het Duitse merk teaset voorlopig al even met de snuit en de koplamp met de Intellilux LED-matrixverlichting van het nieuwe model.Wat wel al vaststaat is dat de nieuwe Opel Corsa de technische basis zal delen met de compacte modellen van de PSA-groep, waaronder de nieuwe Peugeot 208 die eveneens dit jaar op de markt komt. Een logische evolutie sinds de overname van Opel door de Franse groep, want eerder maakten ook al de Crossland X, Grandland X, Combo, Vivaro en Zafira Life gebruik van Franse technologie. De Corsa zal kunnen putten uit het motorenaanbod van PSA en krijgt ook een elektrische variant. Een belangrijke vernieuwing is dat de driedeurs verdwijnt en er dus nog enkel een vijfdeurskoetswerk verkrijgbaar zal zijn. Meer details volgen begin maart in Genève. (Belga)