Opel plant acht nieuwe modellen tegen 2020

12/10/18 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:44

Bron: Belga

Opel zit onder de Franse vleugels van PSA en kijkt de toekomst weer hoopvol tegemoet met een resem nieuwe of vernieuwde modellen die de volgende jaren op de markt komen. Daarbij ook een elektrische variant van de nieuwe Corsa.

Opel plant acht nieuwe modellen tegen 2020

Opel plant acht nieuwe modellen tegen 2020 © BELGA

Gezien de markt voor elektrische wagens de volgende jaren echt gaat boomen is de lancering van een compact model op stroom bijzonder goed nieuws voor Opel. De nieuwe Corsa, die zijn technische basis zal delen met de Peugeot 208, wordt volgend jaar voorgesteld, waarna ook snel de elektrische variant zal volgen.

In 2020 dient ook de nieuwe Mokka X zich aan, die zich zal positioneren tussen de Crossland X en de Grandland X en een belangrijke bijdrage moet leveren tot de groei van Opel op de lucratieve crossover-markt. De nieuwe Vivaro komt reeds volgend jaar op de markt en zal nauw verwant zijn met de Citroën Jumpy en de Peugeot Expert. Van deze bestelwagen staat eveneens een elektrische versie op stapel.

Meteen liet Opel weten dat tegen 2024 elk model een geëlektrificeerde versie zal hebben. Naast de elektrische varianten van de Corsa en de Vivaro, staat er ook een plug-inhybride versie van de Opel GrandLand X gepland en volgen er snel nog meer modellen met stekker. Tenslotte krijgen de Insignia en de Astra nog een facelift en verdwijnen de Karl, Adam en Cascada uit de brochure.(Belga)