Door de software konden er bij het autorijden te veel stikstofoxiden vrijkomen, klinkt het.

De verplichte terugroepingsactie betreft de modellen Insignia (2,0 liter), Cascada (2,0 liter) en Zafira (1,6 en 2,0 liter) gebouwd tussen 2013 en 2016.

In totaal gaat het om 96.000 auto's. Omdat 23.000 van de 32.000 wagens die in Duitsland werden verkocht, al een vrijwillige softwareupdate kregen, moet Opel nog 73.000 auto's terugroepen. In België vallen minder dan 4.000 auto's onder de terugroepactie, zo zegt een woordvoerder van de Duitse autobouwer.

Dat er een verplichte terugroeping ging komen bij Opel was eerder deze week al aangekondigd door het Duitse ministerie van Verkeer.

Maandag was de politie op verdenking van fraude rond dieselemissies binnengevallen bij de sites van de autobouwer in Rüsselsheim en Kaiserslautern.

In een maandag gepubliceerde mededeling ontkende Opel de beschuldiging dat het 'ontoelaatbare manipulatiesoftware' gebruikt en benadrukte het ook dat zijn wagens voldoen aan de geldende normen.

Door de software konden er bij het autorijden te veel stikstofoxiden vrijkomen, klinkt het.De verplichte terugroepingsactie betreft de modellen Insignia (2,0 liter), Cascada (2,0 liter) en Zafira (1,6 en 2,0 liter) gebouwd tussen 2013 en 2016. In totaal gaat het om 96.000 auto's. Omdat 23.000 van de 32.000 wagens die in Duitsland werden verkocht, al een vrijwillige softwareupdate kregen, moet Opel nog 73.000 auto's terugroepen. In België vallen minder dan 4.000 auto's onder de terugroepactie, zo zegt een woordvoerder van de Duitse autobouwer.Dat er een verplichte terugroeping ging komen bij Opel was eerder deze week al aangekondigd door het Duitse ministerie van Verkeer. Maandag was de politie op verdenking van fraude rond dieselemissies binnengevallen bij de sites van de autobouwer in Rüsselsheim en Kaiserslautern.In een maandag gepubliceerde mededeling ontkende Opel de beschuldiging dat het 'ontoelaatbare manipulatiesoftware' gebruikt en benadrukte het ook dat zijn wagens voldoen aan de geldende normen.