In eerste instantie zal Opel drie modellen aanbieden in een beperkt Russisch dealernet: de Grandland X, die in Eisenach wordt gebouwd, maar ook de nieuwe Zafira Life en Vivaro, die in Rusland van de montageband rollen. Deze minibus en de bestelwagen voor de plaatselijke markt worden in de PSA-productiesite in Kaluga gebouwd.

Opel wil de komende jaren meer aanwezig zijn op de Russische markt en dat betekent ook dat Opel op korte termijn zijn gamma zal uitbreiden, maar daar wordt pas later over gecommuniceerd. Om te beginnen zal Opel 15 tot 20 dealers in grote Russische steden zoeken. Dit cijfer zal op middellange termijn meer dan verdubbelen.

Verwacht wordt dat de ontwikkeling in Rusland erg geleidelijk zal verlopen. De voorbije maanden heeft de constructeur uit Rüsselsheim eveneens nieuwe importeurs in Marokko, Tunesië, Libanon en Zuid-Afrika aangeduid. Op die manier wil de constructeur ook op deze belangrijke markten zijn producten aan de man brengen. Opel vervoegt ook de bestaande structuur van de PSA-groep in Oekraïne.(Belga)

In eerste instantie zal Opel drie modellen aanbieden in een beperkt Russisch dealernet: de Grandland X, die in Eisenach wordt gebouwd, maar ook de nieuwe Zafira Life en Vivaro, die in Rusland van de montageband rollen. Deze minibus en de bestelwagen voor de plaatselijke markt worden in de PSA-productiesite in Kaluga gebouwd.Opel wil de komende jaren meer aanwezig zijn op de Russische markt en dat betekent ook dat Opel op korte termijn zijn gamma zal uitbreiden, maar daar wordt pas later over gecommuniceerd. Om te beginnen zal Opel 15 tot 20 dealers in grote Russische steden zoeken. Dit cijfer zal op middellange termijn meer dan verdubbelen. Verwacht wordt dat de ontwikkeling in Rusland erg geleidelijk zal verlopen. De voorbije maanden heeft de constructeur uit Rüsselsheim eveneens nieuwe importeurs in Marokko, Tunesië, Libanon en Zuid-Afrika aangeduid. Op die manier wil de constructeur ook op deze belangrijke markten zijn producten aan de man brengen. Opel vervoegt ook de bestaande structuur van de PSA-groep in Oekraïne.(Belga)