Met de eerste generatie had Opel meteen een schot in de roos want van die nog vrij hoekig gelijnde versie bracht de constructeur uit Bochum 3,1 miljoen exemplaren aan de man. De topversie was toen de Corsa GSi die 100 pk leverde. Vanaf de tweede generatie (Corsa B) werd het wagentje groter en kwam er ook een dieselversie. Deze nieuwste versie van de Opel Corsa kwam in 2015 op de markt en er werden al 750.000 stuks van verkocht.

Voor Opel is dit een belangrijk model want het is goed voor ongeveer een kwart van de verkochte Opel-modellen. Dit succes is niet verwonderlijk want de Duitse constructeur voorziet hedendaagse motoren met keurige prestaties en een laag verbruik zoals de 1.0 driecilinder turbomotor op benzine. Op dit ogenblik wordt de Corsa in de Duitse site van Eisenach en in de Spaanse fabriek van Zaragoza gebouwd. (Belga)

Met de eerste generatie had Opel meteen een schot in de roos want van die nog vrij hoekig gelijnde versie bracht de constructeur uit Bochum 3,1 miljoen exemplaren aan de man. De topversie was toen de Corsa GSi die 100 pk leverde. Vanaf de tweede generatie (Corsa B) werd het wagentje groter en kwam er ook een dieselversie. Deze nieuwste versie van de Opel Corsa kwam in 2015 op de markt en er werden al 750.000 stuks van verkocht. Voor Opel is dit een belangrijk model want het is goed voor ongeveer een kwart van de verkochte Opel-modellen. Dit succes is niet verwonderlijk want de Duitse constructeur voorziet hedendaagse motoren met keurige prestaties en een laag verbruik zoals de 1.0 driecilinder turbomotor op benzine. Op dit ogenblik wordt de Corsa in de Duitse site van Eisenach en in de Spaanse fabriek van Zaragoza gebouwd. (Belga)