De cijfers zijn des te beter omdat Opel intussen niet meer actief is op de Russische markt. In Europa gaat de verkoop er met ruim 5 procent op vooruit en daarmee volgt Opel de positieve trend die vandaag de ganse automarkt typeert. Opel wist zijn marktaandeel in de belangrijkste Europese landen te vergroten.

Op de Belgisch-Luxemburgse markt zien de cijfers er nog positiever uit. Bij ons steeg de verkoop in de eerste negen maanden van 2016 met 15 procent, waardoor Opel momenteel een marktaandeel heeft van 6,72 procent. Vooral de Karl, de Astra en de Corsa liggen aan de basis van deze uitstekende resultaten. Het gegeven dat de nieuwe Astra dit jaar ook tot "Auto van het Jaar 2016" werd gekroond is hier niet vreemd aan.

In 2016 werden in Europa ruim 22% meer Astra's verkocht dan een jaar eerder. Opel hoopt nog wat langer te kunnen genieten van deze positieve trend want de autofabrikant lanceerde pas een nieuwe Zafira. Volgend jaar wordt de nieuwe elektrische Ampera-e gelanceerd.(Belga)

De cijfers zijn des te beter omdat Opel intussen niet meer actief is op de Russische markt. In Europa gaat de verkoop er met ruim 5 procent op vooruit en daarmee volgt Opel de positieve trend die vandaag de ganse automarkt typeert. Opel wist zijn marktaandeel in de belangrijkste Europese landen te vergroten. Op de Belgisch-Luxemburgse markt zien de cijfers er nog positiever uit. Bij ons steeg de verkoop in de eerste negen maanden van 2016 met 15 procent, waardoor Opel momenteel een marktaandeel heeft van 6,72 procent. Vooral de Karl, de Astra en de Corsa liggen aan de basis van deze uitstekende resultaten. Het gegeven dat de nieuwe Astra dit jaar ook tot "Auto van het Jaar 2016" werd gekroond is hier niet vreemd aan. In 2016 werden in Europa ruim 22% meer Astra's verkocht dan een jaar eerder. Opel hoopt nog wat langer te kunnen genieten van deze positieve trend want de autofabrikant lanceerde pas een nieuwe Zafira. Volgend jaar wordt de nieuwe elektrische Ampera-e gelanceerd.(Belga)