Opel Ampera en Chevrolet Volt verkozen tot Auto van 2012

© AFP

Aanvankelijk waren 35 recent gelanceerde wagens in de running voor de prijs.

Een jury van 59 autojournalisten heeft de Opel Ampera en Chevrolet Volt verkozen tot Auto van het Jaar 2012. De vrijwel identieke elektrische wagens, beiden uit de stal van General Motors, eindigden voor de Volkswagen Up en de Ford Focus. Dat is maandag bekendgemaakt in aanloop naar het autosalon van Genève.

Range extender

Aanvankelijk waren 35 recent gelanceerde wagens in de running voor de prijs. Uiteindelijk werd een selectie van zeven wagens gemaakt met naast de Chevrolet Volt en Opel Ampera de Citroën DS5, Fiat Panda, Ford Focus, Range Rover Evoque, Toyota Yaris en de Volkswagen Up.

De jury hield onder meer rekening met design, comfort, prestaties en in het bijzonder innovatieve technologieën en efficiëntie. De Ampera en de Volt, die behoren tot de categorie van elektrische wagens met ‘range extender’ of generator op benzine die extra stroom kan opwekken als de batterij vrijwel leeg is, blinken vooral uit in die laatste domeinen.

Eerder geroemd

De Volt en Ampera werden eerder al bekroond als groenste wagen ter wereld (World Green Car of the Year 2011) en als North American Car of the Year 2011, en in ons land als VAB Gezinswagen van het Jaar. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content