Oost-Duitse Porsche krijgt tweede leven

18/01/18 om 13:03 - Bijgewerkt om 13:04

Bron: Belga

In de jaren 50 bouwden twee Oost-Duitse broers hun eigen Porsche. Een Oostenrijkse autoliefhebber brengt nu een eerbetoon aan dit mooie project uit de Koude Oorlog.

Oost-Duitse Porsche krijgt tweede leven

Oost-Duitse Porsche krijgt tweede leven © BELGA

In het naoorlogse Oost-Duitsland koesterden de broers Reimann de "onmogelijke droom" een Porsche te bezitten. Die konden ze realiseren met de hulp van Ferdinand Porsche himself. Ook al doet de wagen wat denken aan een 356 uit de jaren 50, toch is hun Lindner coupé 30 centimeter langer, heeft hij vier stoelen en rust hij de op de basis van een militaire VW Type 32. In totaal rolden er 13 exemplaren uit hun ateliers. Jammer genoeg werden de broers voor politiek verraad opgepakt en belandden ze lange tijd in de gevangenis. Hun wagens werden daarop geconfisqueerd.

In 2011 wist Alexander Fritz, een Oostenrijks jurist met een sterke interesse in dit verhaal, de hand te leggen op één van de drie exemplaren die vandaag nog bestaan. De wagen was eigenlijk een hoop roest, die gelukkig nog kon rijden, en kreeg een grondige restauratie met een prachtig resultaat. Het mooie aan dit verhaal is dat Alexander Fritz één van de broers kon ontmoeten en in de bijna volledig restaureerde wagen kon laten plaatsnemen, net voor zijn dood.(Belga)

Onze partners