Ook SUV bij Corvette?

Het klassieke Amerikaanse sportwagenmerk zwicht nu ook voor de SUV-rage en de elektrificatie. Een eerste model zou er al tegen 2025 komen.

De transitie in de autowereld krijgt ook zijn impact op de conservatievere markten en de klassieke merken. Zo hield Chevrolet met Corvette lang vast aan hyperpotente, compromisloze sportwagens. Intussen werd al een toegeving gedaan en komt er een hybride variant van de C8. Maar daar stopt het vergroeningsverhaal van het iconische sportwagenmerk blijkbaar niet.

Ook de Corvette C8 krijgt een hybride aandrijving.

Elektrische SUV en berline

Volgens de Amerikaanse media zal het Corvette-gamma worden uitgebreid met een… elektrische berline en een SUV. Dat is een beslissing van het management om het bedrijf de volgende jaren rendabel te houden. Je moet inderdaad geen grote kenner van de autosector zijn om te beseffen dat het rijk van de potente en gulzige sportwagens stilaan ten einde is, terwijl SUV’s met een elektrische aandrijving als zoete broodjes bij de verdelers vertrekken. Ook bij de prestigieuze sportwagenmerken. Kijk maar naar de Europese constructeurs zoals Porsche, Lamborghini, Aston Martin en zelfs Ferrari.

Een eerste stap in de elektrificatie van Corvette dat tegelijk zou uitgroeien tot een afhankelijk merk, is de nakende lancering van de hybride C8 met vierwielaandrijving. En daarna zou er tegen 2025 een 100 % elektrische berline met wellicht coupétrekken en een SUV komen, die volgens de Amerikaanse bronnen wel het typische DNA van Corvette zouden respecteren. Afwachten wat dat zal geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content